Apocalypto van Mel Gibson

Dit is vreemd. We horen weinig van deze productie, zelfs op Imdb valt er niet veel te rapen, en dan krijgen we een trailer voorgeschoteld die best kan bekoren. Ik heb het over de nieuwe film, Apocalypto (2006), van het Hollywood fenomeen Mel Gibson. Ik had de indruk dat deze productie nog in haar kinderschoenen stond. Maar hier is dan de ongewone teaser-trailer.

En ik moet zeggen, het heeft mijn interesse in ieder geval aangewakkerd. Maar zoals het woord “teaser” al duidelijk maakt, is dit ook de bedoeling. We komen quasi niets te weten van het plot maar we nemen een bepaalde atmosfeer gewaar in dewelke het drama zich zal openbaren. Net zoals zijn vorige films baadt deze prent opnieuw in uiteenlopende kleuren en krijgen we wederom een smaakje van zijn voorliefde voor uitgekiende fotografie (DOP: Dean Semler). Hoewel we nog niet zoveel weten heb ik zo de indruk dat Mel Gibson met deze “independent” filmproductie, na Braveheart en The Passion of the Christ, goed op weg is voor de erkenning als ‘belangrijke regisseur’ tussen de andere filmgoden.

Korte inhoud: Apocalypto is een mythisch actie-avontuur over de ondergang van de eens zo grote civilisatie van de Maya’s. Wanneer het bestaan van een man uit deze bevolking op een brute wijze wordt verstoord, wordt hij meegesleept op een tocht naar een wereld die geregeerd wordt door angst en onderdrukking. Door een onverwachte wending en door de liefde voor zijn vrouw en familie probeert hij terug naar huis te gaan en zijn levenswijze te redden. De film zal in onze zalen verschijnen in de zomer van 2006.

Hier kunnen jullie een interessant interview lezen met Mel Gibson over zijn nieuwe filmproject.

***Related Posts***
16/09/2006: Apocalypto neemt een loopje met de Maya-geschiedenis
16/09/2006: De Apocalypto trailer overtuigt
13/08/2006: Jackie Mason verdedigt Mel Gibson
06/08/2006: Mel Gibson aan de schandpaal genageld
31/07/2006: Mel Gibson praat zijn mond voorbij
01/06/2006: Apocalypto poster
14/12/2005: Mel Gibson wil Joodse Holocaust verfilmen
13/04/2005: Het leven van paus Johannes Paulus II verfilmd
27/11/2004: Mel Gibson produceert remake Fahrenheit 451
22/11/2004: Mel Gibson wil geen reclame voor Christus

5 Comments

 1. dave

  Er zit een verborgen frame op het einde van de trailer met Mel Gibson in eigen persoon naast zijn Maya-acteurs. Als je op het einde van de trailer even de moeite neemt om beeld voor beeld te kijken zal je het verborgen frame ontdekken. Of klik gewoon op de onderstaande link.
  😉

  Reply
 2. karen

  Da’s Mel Gibson toch niet, dat is Sadam Hoessein 🙂
  Ik ben nog niet overtuigd door de trailer, ik vind hem zelfs ronduit saai en dat voor een trailer…

  Reply
 3. dave

  Inderdaad. Heb net de bevestiging via deze link.
  ; )

  Reply
 4. dries

  hmm, kvind het tof dat er eens een film gemaakt wordt rond de maya (er waren al een reeks blockbusters uit grieks-romeinse tijd en uit de middeleeuwen).
  Toffe affiche trouwens met Chichén Itza op (yucatan, Mexicoa). Hopelijk kunnen ze mayasfeer aan een goed verhaal verbinden.

  Reply
 5. dave

  heb ik zelf gemaakt.
  ; )

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *