Rocky Balboa “probeert” te bloggen

De reden waarom ik deze blog ben begonnen was om mijn passie voor film te delen met een pak andere filmfreaks. Iedereen kan op De Ultieme FilmBlog terecht voor nieuws uit allerhande recente filmproducties, maar kan ook genieten van mijn ongecensureerde uitlatingen over castings van popsterren, onbekwame regisseurs en opgeblazen tv-series, alsook mijn voorliefde voor comic book adaptaties, bekwame regisseurs en knappe reclamespots. Het mooie aan deze blog is dat iedereen ook kan reageren op mijn dagelijkse berichtjes. Dat is trouwens ook een beetje het principe van een blog. Alles kan en alles mag gezegd worden, tenminste als het maar netjes blijft en on-topic.

Dat blogs nu ook steeds meer uitgroeien tot een communicatiemiddel tussen een regisseur en zijn publiek vind ik een ongelofelijke verrijking van onze filmervaring. Na de commentaren van de regisseur bij de bonussen op een DVD, kan je nu rechtsreeks in dialoog treden met hem via de blogs. Uiteraard hebben bekende regisseurs zoals Peter Jackson (KongisKing.com) de tijd niet om op alle reacties te antwoorden. Maar één ding is zeker, Jackson heeft enorm veel tijd gestoken in de update van zijn filmblog over King Kong en stond gedurende de ganse productie in rechtstreeks contact met zijn fans. Het resultaat kunnen jullie nu zien in de bioscoop.

Jammer genoeg, hebben niet alle filmblogs dezelfde filosofie. Sommige blogs worden enkel gebruikt als een marketingstool.

Zo botste ik onlangs op rockybalboablog.com in de hoop wat filmnieuws op te pikken over de nieuwe Rocky Balboa (2007). Niet dat ik veel verwacht van de film, maar ik ben toch wel geïnteresseerd hoe ze dit zullen aanpakken. Maar van écht veel filmnieuws was er geen sprake. Begin deze week kwam een klein berichtje en sindsdien is er weinig te beleven. Ik heb dus echt de indruk dat dit de zoveelste commerciële blog met als enige doel promotie te maken over de film.

De maker van de blog is naar alle waarschijnlijkheid aangesteld door de studio, en de postjes zullen gespaard blijven van elke vorm van kritiek, ironie en persoonlijke appreciatie. Er staan een honderdtal reacties op de blog, maar deze bleven allemaal onbeantwoord. De bezoekers krijgen wel een filmpje te zien over de nog fitte Sylvester Stallone, maar veel wereldschokkend nieuws valt er niet meteen te rapen en Stallone zelfs weet waarschijnlijk zelfs niet van het bestaan van deze blog.

Misschien omdat ik zelf een filmblog bezit, heb ik een gloeiende hekel aan dergelijke inhoudsloze promotiestunts. Was deze site gehost door een paar fans van de Rocky films, dan had mijn interesse in dit project misschien nog toegenomen. Ik heb maanden aan een stuk de filmblog van Superman (bluetights.net) en King Kong gevolg, en heb daar als jonge cineast enorm veel bijgeleerd over filmproductie.

Kortom, maak ons geen blaasjes wijs en verkoop deze site niet als blog. Als de makers er toch iets willen van bakken, laat dan de acteurs in kwestie op deze blog reageren. Anders blijft het een saaie marketingstunt. Hopelijk wordt dit berichtje vertaald en komt het terecht bij de juiste personen.

***Related Posts***
10/10/2006: Rambo IV: The Serpent’s Eye plot
29/09/2006: Sylvester Stallone in Pradator 3
11/07/2006: Rocky Balboa a.k.a. Rocky 6 trailer
11/04/2006: Rambo IV plot
25/11/2005: Castingnieuws voor Rocky Balboa
27/08/2005: Mr. T in Rocky 6
29/05/2005: Stallone werkt aan Rambo 4 en Poe
27/10/2004: Rambo 4: Al-Quida Strikes Back…?

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *