Miami Vice teaser

Een paar dagen geleden kregen jullie de trailer van Mission : Impossible III (onlangs nog geüpdate), nu is het de beurt aan Miami Vice (2006), de nieuwe film van regisseur/scenarist Michael Mann (Heat, Collateral). Mann produceerde in de jaren ’80 reeds een aantal episodes uit de serie en hier is hij dus met de verfilming. Ik moet wel toegeven dat ik niet meteen onder de indruk ben van deze eerste teaser trailer, maar ik zal afwachten hoe deze met de tijd zal evolueren. Let wel, om de trailer te bekijken moeten jullie door 2 à 3 pagina’s Bacardi. Moeilijk om dan nog een sober oordeel te geven.

Van een echte “teaser” kan ik niet meteen spreken en de beelden voelen – althans voor de Michael Mann kenners – een beetje déjà-vue aan. Maar wees gerust, Michael Mann heeft me tot nu toe nog nooit ontgoocheld en dat zal hij naar alle waarschijnlijkheid ook niet doen met deze film.

De cocaïne cowboys uit de jaren ’80 zijn verdwenen, maar de Casablanca uitstraling van Miami, zijn geheime flikken en het doorgedreven stylisme van Michael Mann zullen deze televisiereeks naar de 21e eeuw brengen

Ricardo Tubbs (Jamie Foxx – vandaag trouwens jarig) is hoffelijk en uitermate wijs. Hij werkt undercover met de in de Bronx-Geboren analyste Trudy (Naomie Harris), en vervoert geheime drugladingen in Zuid-Florida om een groep te identificeren die verantwoordelijk is voor drie moorden.

Sonny Crockett (Colin Farrell) is charismatisch en flirtziek. Hij is eveneens undercover en geïnfiltreerd in de geheime werking van de leverancier van de Zuid-Florida groep. Zijn oog valt immers op de sensuele Isabella (Gong Li), de Chinees-Cubaans vrouw van een wapen- en drugshandelaar.

De intensiteit waarmee Crockett en Tubbs zich in deze strijd werpen zal brokken maken. De centrale boodschap van Michael Mann zit opnieuw verborgen in de emotionele en dramatische benadering van zijn personage dat de op het scherpst van de snede wandelt tussen ‘identiteit’ en ‘personage’, ‘flik’ en ‘player’. Miami Vice bevrijdt datgene wat volwassen, gevaarlijk en aanlokkelijk is aan het undercover werk. Vooral wanneer beide mannen zich begeven daar waar hun badges niet meer tellen…

De film is bij ons in de zalen vanaf 16 augustus 2006.

***Related Posts***
25/04/2007: Miami Vice collector’s edition
18/09/2006: Miami Vice sequel ?
17/08/2006: Miami Vice review
14/05/2006: Miami Vice trailer
24/11/2005: Problemen in Miami
26/01/2005: Miami Vice casting

5 Comments

 1. matthys

  op muziek van Linkin Park. Yeah!
  Jammer dat ik de film al heb gezien. Weliswaar onder een andere naam: ‘Collateral Heat’.

  Reply
 2. dave

  Ik hoop dat de volgende trailer beter zal zijn, want het lijkt inderdaad iets te fel op zijn vorige films. Sommige regisseur plagiëren zichzelf toch iets te vaak.

  Reply
 3. dennis

  … ik ben steeds afgeleid door die Bacardi Calander Girls gallery… ik zal straks nog maar eens proberen …

  :)))

  Reply
 4. dorian

  inderdaad. Nogal goedkoop om zo uw trailer te moeten voorstellen.

  Reply
 5. david

  yoooo

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *