Gratis en Legaal Films Downloaden !

Heel wat jongeren sturen ons geregeld mailtjes met de prangende vraag ‘waar je gratis films kan downloaden’. Ik had hieromtrent al heel wat gepost, en jawel het kan en dan nog wel gratis en volledig legaal. Het werd dus wel tijd. Een beetje zoals we gratis een boek kunnen uitlenen in de bibliotheek, zullen nu ook films ter beschikking zijn die in het publiek domein vallen en die we voor eigen gebruik kunnen downloaden. Of toch, dat is de claim van de makers van deze website: publicdomaintorrents.com.

trivia,downloaden,divx,bittorent,streaming,youtube

Dit gaat dus via het download-programma BitTorret of rechtstreeks te downloaden naar de iPod. De tijd is dus aangebroken om die klassiekers te ontdekken. Vele van die films zijn trouwens nog moeilijk te vinden in de videotheek. En er zouden nu al bijna 1000 titels beschikbaar zijn, en hier zijn een aantal oude bekende:

Metropolis.avi, The_39_Steps.avi, Plan_9_From_Outer_Space.avi, The_Real_Bruce_Lee.avi, Night_of_the_Living_Dead.avi, Flash_Gordon_ep01.avi, Nosferatu.avi, Night_of_the_Living_Dead.mp4, Buster_Keaton1.avi, Dr_Jeckyll_and_Mr_Hyde.avi

Tevreden? Ik wel, want het is werkelijk veel te lang geleden dat ik nog eens Metropolis (1927) heb gezien, en toen was het nog op de filmschool op een onnozel klein wit schermpje. Er is tevens ook nog een andere site,
moviesfoundonline.com, waar je gratis films kan vinden (vooral zwart/wit films). En wat vele mensen niet weten is dat je vaak ook films kan bekijken op YouTube (weliswaar nooit recente films en meestal in kleine stukjes geknipt), maar zo heb ik zelf al menig documentaires kunnen bekijken.

Online films bekijken kan ook via video-on-demand op bijvoorbeeld videotheek.com, waar je films voor een redelijke prijs in streaming kan bekijken of downloaden als DivX of om af te spelen op Windows Media Player. Regelmatig kan je ook een gratis film downloaden, ook al garandeer ik niet of zoiets wel met de regelmaat van de klok gebeurt. Je kan tevens ook een kijkje nemen op moviemaxonline.eu, moviesfunzone.com.

Voor de rest zal je geen sites vinden waar je zomaar gratis om het even welke film kan downloaden. Mocht dat wel het geval zijn, dat zal de site binnen de kortste keren gesloten worden wegend inbreuk op de auteurswetgeving. De kwaliteit van de films zullen waarschijnlijk ook van een barslechte kwaliteit zijn. Ik kan begrijpen dat sommige jongeren het geld niet hebben om telkens 9 euro op te hoesten om een film te gaan zien. Wat ik hen als tip kan geven, ga ‘s ochtends vroeg naar de bioscoop. In vele complexen is er namelijk zo een ochtendtarief (+/- 4.50 euro), of vraag eens aan je vriend of je geen films uit zijn collectie mag lenen 😉

***Related Posts***
10/03/2008: Gratis films en tv-series bekijken op QuickSilverScreen
22/06/2006: Apple wil $9.99 per film – de filmstudio’s zeggen “Neen”
01/11/2005: Nieuwe DVD-schrijven tegen Piraterij
23/09/2005: Hollywood zet offensief in tegen piraterij
22/08/2005: vreemde box-office cijfers
26/05/2005: De Star Wars saga op DivX ?
19/07/2004: Bounty Hunters & Piraten

26 Comments

 1. Luyten Joris

  Voor wat het waard is: Proficiat met deze propere en informatieve blog voor filmliefhebbers! Het aantal bezoekers liegt er niet om. Veel succes nog verder.

  Reply
 2. MeltyMan

  ik vermoed dat het allemaal films zijn waarvan de rechten verlopen zijn… waardoor nu iedereen die eigenlijk kan uitbrengen of verspreiden… maar best leuk als je heel oude films zoekt die je niet op dvd ofzo kan vinden…

  Reply
 3. karen

  Cool, want achter Metropolis zoek ik al lang. Maar als je nu allerlei films begint te downloaden zit je voor je het weet aan je downloadlimiet. En films bekijken op een pc scherm is nu ook niet alles. Maar eentje zal wel geen kwaad kunnen 🙂

  Reply
 4. fatima

  goed initiatief

  Reply
 5. heds J

  ik zoek reeds lang naar deze film, taal blijft het zelde maar moet NL subs

  Reply
 6. HitMan

  Een Spaanse zwart-wit film uit de jaren ’50, of wa? Gewoon kopen via Amazon (zie link).

  Reply
 7. Sofie

  SUPER!!!

  Reply
 8. rowena

  hoe kun je films op zoeken en downloaden enz
  en dat je ze ook kunt brande weet je wel hoe moet je dat doen ???
  pliies help mii
  ik wil een beetje verliefd en material girls :D:D
  help mii

  Reply
 9. G45

  Voor misschien nog maar 8 euro kan je die al kopen op dvd. Waarom nog de moeite doen om een lege dvd te kopen en tijd te verliezen om een film te downloaden van belabberde kwaliteit???

  Reply
 10. batuhan

  dank je wel

  Reply
 11. msijtzema

  goed

  Reply
 12. bullet

  HALLO IK BEN BOLLY JUICE WIL FILM OWN LOADEN JJ NIET JA TOG DAT IS LEUK

  Reply
 13. bullet

  HALLO IK BEN BOLLY JUICE IK WIL FILM DOWN DOALEN JA TOG DAT IS TOG LEUK VIND JJ HET NIET DAN JO IK ZO IS HET LEVEN TOG TEN ALS EEN FILM DUS JE KEN NET ZEGGEN DAT HET NIET ZO IS DUS KOM NIET -PP SNAPJE ZO IS WEL GENOEG IK ZIE JE LAATER

  Reply
 14. Ray

  ik ben opzoek naar deze film, en dan op dvd wie o wie,kan mij helpen met deze film of een tip kan geven waar ik hem kan downloaden,alvast bedankt
  UBA3Y

  Reply
 15. jolien

  Ik ben op zoek naar deze film,,weet iemand of ik hem ergens kan downloaden?Maakt niet uit of het met ondertiteling is.Liefst mailen als je iets weet

  Reply
 16. Will

  Hallo, weet iemand een url waar ik gratis films kan downloaden die geschikt zijn voor de iPod Nano nieuw model?

  Reply
 17. rebecca

  cool movie

  Reply
 18. furkan

  hallo ik ben furkan kurt ik wil graag films downloadenik vermoed dat het allemaal films zijn waarvan de rechten verlopen zijn… waardoor nu iedereen die eigenlijk kan uitbrengen of verspreiden… maar best leuk als je heel oude films zoekt die je niet op dvd ofzo kan vinden…

  Reply
 19. niels

  ik ben een fan

  Reply
 20. kenny

  hier kan je films bekijken , (zie url)

  Reply
 21. r mchls

  titel zegt het al waar kan ik the simosn movie met nederlandse ondertiteling of nederlands gesproken gratis downloeaden, stuur maar gerust een mailtje hoor !!

  Reply
 22. Michèle

  weet er misschien iemand waar ik de film coyote ugly online kan bekijken?

  Reply
 23. Nico

  Ik wil kaars 2 downloaden

  Reply
 24. ivo

  hey hoe kan ik hier een film downloaden hoe werkt dit ??

  Reply
 25. Mika

  Ze zouden echt eens een platform moeten uitbouwen waar je voor een 3tal euro’s recente films on-line kan bekijken. Maar ja, dan verkoop je geen popcorn en cola, dus zie ik het nog niet meteen gebeuren.

  Reply
 26. ddf

  ik snap het niet van die 3 euro

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *