De nieuwe afbeeldingen uit Spielbergs Munich

Spielbergs drama over de terroristische aanslagen in München in 1972 wordt nu al beschouwd als een Oscarkandidaat, maar de regisseur is niet van plan om veel geld uit te geven voor een uitgebreide Oscarcampagne. Munich (2005) moet maar voor zichzelf spreken, zo redeneert Spielberg. Als ik mij niet vergis was dat ook het geval met Schindler’s List (1993), en daarvoor won hij heel wat oscars. Mel Gibson daarentegen heeft mijn zijn nul-promotie slechts 3 oscarnominaties in de wacht kunnen slepen voor The Passion of Christ (2004) en kon er ook geen enkele verzilveren. Benieuwd of Steven Spielbers ingetogenheid vruchten zal afwerpen.

Maar blijkbaar is Spielberg zo overtuigt van de kwaliteiten van zijn nieuwe prent dat hij nog verder gaat in de non-campagne. Zo zullen er geen press-junkets (groots opgezette persconferenties) worden gehouden rond Munich. Er zal ook geen première plaatsvinden en Spielberg zelf zal ook geen interviews met de pers en andere media doen. En ik moet zeggen, na het zien van de nieuwe afbeeldingen zou hij wel eens gelijk kunnen hebben. Ik geef het niet graag toe, maar na het zien van War of the Worlds was ik een beetje ontgoocheld. Maar ik kijk nu wel echt uit naar deze film.

Eerder werden de opnames van de film al uitgesteld omdat er vanuit radicale hoeken geuit werd dat het niet op prijs werd gesteld dat Spielberg Munich ging maken. Een gelijkaardig incident vond ook plaats op de set van de nieuwe Miami Vice. Pas toen gegarandeerd kon worden dat cast en crew geen gevaar zouden lopen gingen de opnames van start. Munich wordt in de bioscoop verwacht vanaf 25 januari 2006.

***Related Posts***
31/01/2006: De Oscar Nominaties 2006
04/01/2006: Geen Hulk 2 voor Eric Bana ?
28/12/2005: Niet PRO of ANTI, wel confronterend
06/11/2005: Munich trailer
10/09/2005: Spielberg praat niet met terroristen
06/07/2005: Enscenering van de aanslag tijdens de Olympische Spelen in 1972
22/11/2004: Mel Gibson wil geen reclame voor Christus

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *