Guillermo del Toro regisseert Halo

Game-verfilmingen zijn helaas geen toonbeeld van goede smaak. De meeste hebben een filterdun verhaaltje zonder enig belang en de regie laat vaak te wensen over. Denk maar aan die Uwe Boll-dwalingen. Maar ook de niet-Boll-vehicels zijn ook niet meteen films om over naar huis te schrijven. Ik denk dan aan Mortal Kombat, Dungeon Siege, Tomb Raider, Resident Evil of Final Fantasy. De makers van Halo (2007) heben goede voornemens en willen met hun verfilming het tij doen keren.

Een tijd geleden waren er geruchten dat Peter Jackson de film zou regisseren, maar dit was een beetje wishful thinking van de Halo-fans. En was eigenlijk wel te voorspellen, gezien Jackson na LotR en King Kong alle kaarten in handen heeft om de meest prestigieuze films te maken. Een game-verfilming zou iets beneden zijn niveau vallen. Maar Jackson blijft wel betrokken bij het project als uitvoerend producent en zal zijn Weta-workshop zeker klaarstomen voor Halo op te vangen. De naam die momenteel circuleert is de Mexicaan Guillermo del Toro (Mimic, Hellboy 1&2, Cronos, Blade II). Een talentvol regisseur die al verschillende keren heeft bewezen een uitstekende verhalen-verteller te zijn, die perfect weet hoe hij spanning en angst moet orchestreren. Goed nieuws voor Halo, dus. Op Monsters and Critics stond het volgende te lezen:

They say, that at a junket promoting ‘King Kong’ in New York, word started circulating that it’s going to be Guillermo Del Toro in the director’s chair for ‘Halo’, and that he’s currently in negotiations for the job. Del Toro could be a good fit. He’s a high caliber, big name director, of the type Microsoft and Halo game maker Bungie have insisted they’re going to get. His horror roots should serve him well in ‘Halo’s’ alien infested universe too.

Guillermo is een bekwaam regisseur, maar is nog zeker geen “groot caliber” zoals hierboven staat geschreven. Daarvoor heeft hij nog iets te weinig titels op zijn naam staan. Box-office gewijs kunnen de films ook niet echt overtuigen. Hellboy deed wereldwijd slechts 100 miljoen dollar, iets wat voor een film met een productiebudget van 66 miljoen een zware en pijnlijke teleurstelling is. Als men alle marketing- en distributiekosten bij het productiebudget gaat rekenen komt de film niet uit de rode cijfers. Het blijft dus een risicovolle investering voor Universal.

In een interview van Dark Horizons had Peter Jackson het volgende te vertellen over Halo:

Question: You’re still producing Halo?
Jackson: Yeah.
Question: What attracted you to Halo?
Jackson: I’m a fan of the game.
Question: But video game movies suck.
Jackson: They do.
Question: So what will be different?
Jackson: Hopefully it won’t suck.
Question: But why not direct?
Jackson: I want a break. I want to have the fun but not the hard work. I just want to be part of the creative team but not actually have the pain.
Question: Is there a director?
Jackson: Not yet, no. We’re talking to some people but we’re going to be shooting that next year.

Dit hebben gezegd vind ik de keuze van Guillermo zeer aanstekelijk. Ik hield van Hellboy, Mimic en Blade II. Halo zeker in goede handen. De Mexicaan heeft roots in het horror-genre en dit zou bij dit project wel eens van pas kunnen komen. Onlangs zei de regisseur nog in een interview op Empire over de opkomende :

Guillermo del Toro: “Halo is very much an interesting project because it’s so full of monsters…it’s a big temptation. I’m in talks with them and Peter, but it’s not true that it’s on and Hellboy’s off. Hellboy’s on. If everything goes as planned, Hellboy will go…the ideal for me would be to do Hellboy 2 and if Halo doesn’t go away, then yeah, I’d love to do both. But it may go to somebody else. We’ll see.”

Maar we zullen nog een tijdje op onze honger moeten zitten. Releasedatum ligt ergens in 2007 en daarvoor moet hij ook nog Hellboy 2 (2007) afwerken.

***Related Game Posts***
01/11/2006: Halo-project is van de baan
14/03/2006: Prince of Persia verfilmd
24/01/2006: Silent Hill trailer + pics
10/01/2006: Uwe Boll aast op Metal Gear Solid
26/11/2005: Tekken film met Jet Li ?
02/11/2005: Halo verfilmd
26/10/2005: Uwe Boll ontmaskerd
22/10/2005: Vin Diesel wordt Hitman
05/08/2005: Oorspronkelijke cast terug voor The Godfather en Scarface
01/07/2005: Uwe Boll niet te stoppen
28/06/2005: Max Payne verfilmd
05/05/2005: Setfoto’s van Doom
13/04/2005: Grand Theft Auto
31/01/2005: Bloodrayne
29/01/2005: Alone in the Dark
17/12/2004: Splinter Cell verfilming
15/12/2004: Doom verfilming
03/12/2004: Het filmische Silent Hill

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.