Johnny Depp in Shantaram

Wat gebeurt er als talentvolle acteurs, een geniale regisseur en een bedreven scenario-schrijver samen komen? In de meeste gevallen geeft dit vonken op het witte doek. Laten we hopen dat dit ook het geval zal zijn met dit intrigerende filmproject.

Peter Weir (Dead Poets Society, The Truman Show, Master and Commander) werd aangesteld als regisseur voor de verfilming van Gregory David Roberts autobiografische boek, Shantaram (2008), dat vorig jaar verscheen. In de film zijn rollen weggelegd voor Emily Watson, Helena Bonham Carter en Johnny Depp die de hoofdrol zal spelen en de film ook zal co-produceren.

Shantaram vertelt het verhaal van een jonge Australische heroine-verslaafde, Lindsay (Johnny Depp), die in de jaren ’80 uit een gevangenis in Australië is ontsnapt om vervolgens in de krottenwijken van Bombay een nieuw leven op te bouwen als dokter. Hij komt daar in aanraking met wapensmokkel en belandt na verschillende verwikkelingen in Afghanistan om er ten strijde te trekken tegen de Russen.

Het script voor de verfilming komt van de hand van Eric Roth, die eerder een Oscar ontving voor zijn werk aan Forrest Gump. Wanneer de film in productie zal komen is nog onbekend gezien Peter Weir nog 2 andere projecten moet afwerken in 2006, namelijk de oorlogsfilm War Magician (2006) en de avonturenfilm Pattern Recognition (2006).

***Related Posts***
02/06/2007: Johnny Depp vertolkt Litvinenko in regie van Michael Mann
25/09/2006: Rex Mundi verfilmd met Johnny Depp
13/06/2006: Peter Weir verlaat het Shantaram project
25/04/2006: INXS film met Johnny Depp
07/07/2005: Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest met Johnny Depp
05/06/2005: Charlie and the Chocolate Factory met Johnny Depp
12/03/2005: Johnny Depp als Saddam’s wetenschapper
24/01/2005: Corpse Bride, met de stemmen van Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Emily Watson

3 Comments

 1. franca

  ‘k smelt alsk diene vent zie…
  😉

  Reply
 2. TTC

  is veel gezegd 😉 maar ik vind hem wel een schitterend acteur. Vooral van “Pirates” kan ik blijven genieten. Van de film én van de schitterende soundtrack!

  Reply
 3. michiel

  zijn eerste film was slecht. ik denk dat hij maar moet stoppen met regiseren. acteur is die supper.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *