Mister Myagi heeft ons verlaten

Een nieuwe filmlegende heeft ons verlaten op 73-jarige leeftijd, van een natuurlijke dood in zijn huis in Las Vegas. Pat Morita, beter bekend als Mister Myagi, de wijze Japanse leermeester uit The Karate Kid (1984), is vrijdag om het leven gekomen.

Morita werd op 28 juni 1932 geboren in het noorden van Californië. Zijn ouders waren Japanse inwijkelingen. Hij raakte in de jaren ’70 bekend voor zijn rol van Matsuo “Arnold” Takahashi in de populaire televisiesitcom ”Happy Days” . Hij speelde ook in langspeelfilms, waaronder Honeymoon in Vegas (1994), Spy Hard (1996) en The Center of the World (2001).

In 1984 sleepte hij een Oscarnominatie voor bijrol in de wacht voor zijn rol van mentor en karateleraar in The Karate Kid. Hij was ook te zien in heel wat rommel, zoals de Karate Kid en Bloodsport sequels. Pijnlijk om te zien. Maar ik zal hem zeker altijd herinneren voor zijn eerste Karate Kid: Wax on… wax off. Wax on… wax off. Daniel-San, you try. Zalig.

***Related Posts***
30/09/2007: Karate Kid remake
27/09/2004: Trilogies aan de kassa

2 Comments

 1. |sm|

  wax on wax off en daniel san… die woorden spoken nu ook al een tijke door mijn hoofd! en zijn kraanvogeltechniek off course!

  Reply
 2. dave

  🙂

  ik zou die wel nog effe willen terugzien. Al een tijdje geleden en de beeldkwaliteit van m’n VHS tapes begint er echt wel miserabel uit te zien.
  :-/

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *