Luc Besson regisseert Die Hard 4.0 ?

Een paar maanden geleden had ik een berichtje gepost over de regisseur van Hostage, Florent Emilio Siri (Nid de Guêpes), die werd aangesproken door Bruce Willis om de nieuwe Die Hard 4.0 (2006) te regisseren. Maar niets is al beslist. Meer nog, de kans bestaat er zelfs in dat Luc Besson op de regisseursstoel zal zetelen. Dat is pas verfrissend nieuws. Besson heeft reeds het script gekregen, Bruce Willis wacht op een antwoord. Maar ook John McTiernan (Die Hard 1 & 3) staat in de zijlijn, en heeft een credit gekregen op Imdb als producer.

Er zijn al verschillende filmplots die de ronde doen, maar de laatste geruchten laten blijken dat het een losstaande Die Hard film zou zijn, los van de 3 andere films, waarin John McClane het zal moeten opnemen tegen cyber-terroristen. MovieHole heeft nog dit:

They’re workshopping ideas on the New Orleans part of the script, due to Hurricane Katrina and dedicated loyal fans and even people at Fox who have managed to get hold of the script/have read reviews of it aren’t liking the storyline at all, as well as the so-called bad guys and girls, who are computer hackers.

Apparently FOX are keen to release the film on DVD before the end of 2006, so expect it to be pretty much wrapped, released and doing a swift swoop of the theatres mid-year.

Vreemd, volgens mij proberen ze iets in elkaar te steken met de overstromingen in New Orleans, maar slaat de scenario-constructie op niets. Toch wil de studio snel in productie. Ik hoop dat ze toch de tijd nemen om alles goed uit te werken. Ondertussen werkt Doug Richardson (Die Hard 2, Bad Boys, Hostage) aan de rewrite van het scenario van Mark Bomback (Godsend), die op zijn beurt het verhaal heeft gebaseerd op een Fox-script met als titel: World War 3.com. Ik heb slechts één ding te zeggen aan de nieuwe scenarist: Gary Oldman als McClane’s rivaal!

***Related Posts***
27/01/2007: Die Hard 4: Live Free or Die Hard trailer
05/10/2006: Jeffrey Wright gecast in Die Hard 4
05/08/2006: Die Hard cast Justin Long
02/06/2006: Die Hard 4.0 regisseur bekend
23/05/2006: Bijna een ‘groen licht’ voor Die Hard 4.0
15/04/2005: Die Hard 4.0 krijgt Franse regisseur ?
23/03/2005: Ben Affleck als mogelijke side-kick ?

2 Comments

 1. TTC

  Is dat Ralph Fiennes? Woohoo! Was fantastisch is “Red Dragon”, onvergetelijk als Amon Goethe in “Schindler’s List”… één van mijn favo acteurs.
  Gary Oldman? Jippiekajiej! 😉
  En als ik de foto vergroot zie ik de namen staan van Jamie Bell (zit die nu niet in Peter Jackson’s “King Kong”?), Viggo Mortensen en Patrick Stewart.

  Alleen… geen enkele “Die Hard” kon in mijn ogen ooit tippen aan de eerste met een sublieme Alan Rickman!

  Reply
 2. dave

  Nu moet ik wel zeggen betreffende de affiche van Die Hard 4.0 dat dit fan-art is en niet de officiële poster. Er zijn trouwens nog geen acteurs officieel bekend, buiten Bruce Willis zelf.
  De tournage van King Kong is al een tijdje in kannen en kruiken en de film komt al binnen een week of drie bij ons in de zalen.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *