Castingnieuws voor Rocky Balboa

Hoe zit het nu met Rocky 6? Wel er is nog wat casting nieuws. Twee nieuwe gezichten betreden de ring van de Italian-American stallion, één acteur en één professionele bokser. Na bekend werd dat Lawrence “Mr-T” Tureaud de cast ging vervoegen als commentator, is nu ook iemand gevonden voor de rol van Rocky’s zoon. In Rocky V (1990) werd de zoon van bokser Rocky Balboa nog gespeeld door Sylvester Stallones zoon Sage Stallone, maar in het zesde deel is het de beurt aan de iets meer ervaren 28-jarige acteur Milo Ventimiglia (foto 1 en foto 2), bekend van ondermeer Winter Break (2003), Cursed (2005), Dirty Deeds (2005) en de tv-serie “Gilmore Girls”.


rocky_balboa_2006_pic01.jpg

© Metro-Goldwyn-Mayer

Rocky Balboa (2006) zal gaan over Balboa op zijn pre-pensioen, toen het nog kon, die af en toe nog wat wedstrijden in de buurt bokst…‘in het zwart’. Hij krijgt echter een aanbieding om aan een belangrijk titelgevecht deel te nemen tegenover Zwaargewicht Kampioen, Mason “The Line” Dixon (vertolkt door Antonio Tarver), en belandt meteen in het middelpunt van de media-aandacht.

Grappig is dat Antonio “Magic Man” Tarver in het echte leven geen Zwaargewicht (vanaf 190 pounds/86,4 kg), maar is wel een Licht-Zwaargewicht (tot 175 pounds/79,5 kg). Op deze link heb je wat info over de bokser. Hij zal dus iets moeten bijkomen voor de rol, en misschien tussendoor wat acteerlessen. Ok, hij speelt zijn eigen leven, maar dat impliceert ook meteen dat hij (hopelijk) NIET zal acteren. En dat limiteert uiteraard het drama in de film. Een acteur kan zoveel meer in zijn rol leggen. Kijk bijvoorbeeld naar Craig Bierko als de heavyweight champion “Max Baer” in Cinderella Man (2005). Een film met schitterende vertolkingen.

De opnames voor Rocky Balboa gaan in december van start en hier zijn al de eerste setfoto’s. Stallone neemt zowel de hoofdrol als de regie voor zijn rekening. En dat laatste baart mij uiteraard veel zorgen. Gelukkig wordt Sly opnieuw bijgestaan door veteraan producer/regisseur Irwin Winkler.

***Related Posts***
10/10/2006: Rambo IV: The Serpent’s Eye plot
29/09/2006: Sylvester Stallone in Pradator 3
11/07/2006: Rocky Balboa a.k.a. Rocky 6 trailer
11/04/2006: Rambo IV plot
15/12/2005: De Rocky Balboa Blog
27/08/2005: Mr. T in Rocky 6
29/05/2005: Stallone werkt aan Rambo 4 en Poe
27/10/2004: Rambo 4: Al-Quida Strikes Back…?

2 Comments

 1. |sm|

  wat een schoon ventje!
  dringend naar gilmore girls beginnen kijken. 🙂

  Reply
 2. dave

  hij wordt straks bont en blauw geslagen door zijn seniel geworden vader.
  “Rocky Goes Crazy”
  ;-p
  😀

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *