Problemen voor Miami Vice

Rellen op Miami, dat blijkt toch wanneer we de nieuwsberichten mogen geloven. Blijkbaar zou de productie van de eerste filmversie van de bekende Amerikaanse televisie-serie “Miami Vice” crew-problemen kennen en trapt iedereen het af en worden dagelijks mensen vervangen. Miami Vice (2006) wordt nochtans geregisseerd door de perfectionist Michael Mann (Heat, Manhunter, The Insider). En volgens Cinematical, zou net daar het probleem liggen.

According to Radar, crew members are jumping ship in droves. Or, as they put it, “Adding to the near-biblical woes that have beset Michael Mann’s film adaptation of Miami Vice comes a new chapter: Exodus.”

According to sources, 120 crew members have left since filming began about six months ago. Most of them, though their official reasons for departure are usually “sick relatives” or “illness,” have been chased off by Mann’s “famously obsessive demands, ceaseless revisions, and 24/7 schedule.” Apparently at this point, people are departing on an almost daily basis – and, needless to say, almost the entire crew has been replaced since June.

Er zijn eerder al berichten verschenen van een aanslag op het hotel waar de filmcrew logeerde. Of dit ook iets te maken heeft met de heersende atmosfeer op de set zou wel eens mogelijk kunnen zijn. Anderzijds kan ik begrijpen dat veeleisende regisseur niet altijd de wind in de zeilen krijgen van een crew die heem solidair met elkaar is, en heel snel een betonnen muur kan vormen tegen de regisseur. Voor diegene die een beetje de filmgeschiedenis volgen, was er een gelijkaardig incident op de set van Blade Runner (1982) met die andere veeleisende tiran Ridley Scott. De druppel die de emmer liet overlopen was een interview op een tv-zender waar hij te bekken gaf dat hij “liever een Engelse filmcrew had dan de Amerikaanse waarmee hij aan het werken was”. Ik vat het conflict even snel samen, maar verschillende conflicten begonnen zich zo op te stapelen dat de sfeer echt gespannen werd. (voor meer details verwijs ik jullie naar één van mijn filmbijbels, The Making of Blade Runner van Paul M. Sammon).

Hopelijk worden de ruzies snel bijeen gelegd. Als toeschouwer heb ik daar weinig aan, en ik verlang echt om de film te zien. Toch zit ik zelf al een paar jaartjes te zeggen dat een psychiater op de set geen overbodige luxe aan het worden is op grote filmsets. Het zou de sfeer van tijd tot tijd wat kunnen ontspannen en de spanningen kanaliseren, of sublimineren in creatieve energie. Daar, heb ik dat niet mooi uitgelegd. En nu harder werken, bende lamzakken! 😉

Update 05/02/2006: Tijdens de 10 maanden lange draaiperiode in Florida en Zuid-Amerika had de film-crew geregeld te maken met bijbelse stormen die de speedboot-scenes ernstig in de war brachten. Het is nog geen Lost in La Mancha scenario, maar het scheelt niet veel. Na het incident in de Dominicaanse Republiek waarbij een man schietend op de set kwam gelopen (en nadien neergeknald door een security-agent) moest de crew zich reorganiseren nadat orkaan Wilma de productiekantoren in Miami van de kaart had geveegd.

Er duiken ook geruchten op dat het duo Farrell en Foxx elkaar eigenlijk niet kunnen luchten. Colin Farrell liep ook tijdens de tournage kneuzingen op aan ribben en tussenwervelschijven en moest opgenomen worden. En na deze verzorging mocht Colin ook een bezoek brengen aan de ontwenningskliniek voor drugs en drankproblemen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *