David Bowie gecast voor The Prestige

Een ster waar we al een tijdje weinig meer van gehoord hebben maakt zich klaar voor een come-back op het witte doek. Ik heb het over de Britse zanger David Bowie (57), die te zien zal zijn aan de zijde van Hugh Jackman, Christian Bale en Michael Caïne. Niet in de Batman Begins sequel, maar wel in de thriller The Prestige (2006) van de Britse Batman-regisseur Christopher Nolan. Bowie zal het personage van Nikola Tesla vertolken.

Nolan staat in ieder geval op mijn lijstje voor de oscar-nominaties voor beste regisseur en ik kijk dus uit naar deze film.

Kan Bowie acteren? David Bowie doet zijn best, maar een groot acteur zal hij nooit worden. Toch heeft hij een aantal opmerkelijke rollen op zijn naam staan. Alles begon met de eerste langspeelfilm van Top Gun regisseur Tony Scott, The Hunger (1983), gevolgd door de W.O. II film Merry Christmas Mr. Lawrence (1983) met Bowie als krijgsgevangene in een Japans kamp.

Drie jaar nadien was hij te zien tussen de poppetjes in Labyrinth (1986) met de nog piepjonge Jennifer Connelly. Daarna als Ponyius Pilatus in The Last Temptation of Christ (1988) en als Andy Warhol in Basquiat (1996). Bowie leent ook zijn stem aan een 3D-geanimeerd personage in Luc Besson’s nieuwe film, Arthur and the Minimoys (2006).

Toch ben ik ervan overtuigd dat Nolan een van de weinige regisseurs is die een zwak acterend iemand genoeg kan begeleiden zodat deze niet helemaal door de mand valt. Kijk maar hoe hij het voor elkaar speelde met Katie Holmes en dat bleek geen gemakkelijke klus.

***Related Posts***
14/07/2006: The Prestige trailer
29/10/2005: Michael Keaton of Sean Penn als The Joker in de nieuwe Batman
22/06/2005: Geen Batman-vervolg voor Katie Holmes
17/06/2005: Batman Begins filmbespreking

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *