Marvel’s nieuwste, Deathlok

Vele comic-boeken grijpen de kans om verfilmd te worden. De CGI wordt steeds beter en goedkoper, zodat datgene wat vroeger onmogelijk was nu een kans maak om gerealiseerd te worden. Maar toch moet men alles goed uitrekenen. Een film integraal bezetten met CGI kan het prijskaartje gemakkelijk met miljoenen dollars de lucht in jagen en niet alle films halen hun quota, zoals we hebben gezien met Hellboy (2004) en Spawn (1997). Beide films haalden slechts 55 miljoen dollar met hun bioscooprelease in de VS. Maar als de film goed wordt uitgewerkt, als er een bekwame regisseur bij betrokken is en als de acteurs vuurwerk geven op het witte doek, dan is het kassa; Batman Begins (2005) bracht +200 miljoen dollar op in de bioscoop in de VS, X-Men 2 (2003) +214 miljoen, Spider-Man (2002) deed een monster recette van +404 miljoen dollar (wereldwijd zo’n slordige 822 miljoen dollar, en dat is los van de DVD-verkoop en de tv-rechten gerekend).

De nieuwe Marvel-comic die binnenkort gedraaid zal worden heet Deathlok (2006), een film die twee jaar geleden al in productie had moeten zijn met Lee Tamahori, de regisseur van Die Another Day. Om een of andere reden ontspoorde het project en hebben de producers een nieuwe regisseur aangesproken, nl. Mikael Håfström, die onlangs nog Derailed (2005) heeft gemaakt, met Clive Owen en Jennifer Aniston. Mikael kwam in de plaats van nog een andere regisseur, Paul McGuigan.

Deathlok gaat over een man die wordt blootgesteld aan een experiment en langzaam zal veranderen in een sort cyborg, met robotica en computer gestuurde onderdelen toegevoegd op zijn huid. Een soort Robocop meets Terminator, met een typische comic-book touch.

Eén van de scenaristen is David Self (Thirteen Days, Road to Perdition) en de productie is in handen van super-producer en Marvel Comics Manager Avi Arad (foto). Het ziet er dus allemaal heel goed uit voor Deathlok. Nu nog een ORIGINEEL PLOT en dit wordt een groot kassucces.

2 Comments

  1. Dorian

    de beste science-fiction actie film ooit ! Hellboy daarentegen een beetje ontgoochelend. Personages waren goed uitgewerkt, maar het verhaal sloeg op niets, en vooral die pseudo romance, bah…

    Reply
  2. dave

    van Paul Verhoeven. Jammer dat hij een beetje uit de mode is gevallen. Voor Hellboy geef ik volkomen gelijk. Die romance was een beetje uit de lucht gegrepen en compleet zinloos.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *