Terminator 4 & Terminator serie

Er is al veel sprake geweest over een mogelijke terugkeer van gouverneur Arnold Schwarzenegger naar het witte doek met Terminator 4.

Deze gesprekken werden voornamelijk gevoerd met James Cameron.

Maar nu blijkt dat de regisseur van de 3de Terminator film, Jonathan Mostow, werd aangesproken voor de verfilming.

Persoonlijk vind ik dit echt wel klote. Terminator 3 is voor mij nog altijd de zwakste van de drie, zowel qua verhaal als op vlak van de mise-en-scenes en de visuele effecten.

Cameron zou moeten terugkeren! En de box-office cijfers geven me trouwens op dit punt gelijk.

The Terminator (1984) budget: $6’400’000 box-office VS: $38’371’200
Terminator 2: Judgment Day (1991) budget: $100’000’000 box-office VS: $204’843’350
Terminator 3: Rise of the Machines (2003) budget: $175’000’000 box-office VS: $44’041’440

Hoe dan ook, de adaptatie naar een tv-serie, uitgebracht door Fox (”24”, ”Stacked”, ”OC”) en geproduceerd door Warner Bros en C2 Pictures is dus een feit. De serie zal The Sarah Conner Chronicles heten en zich dus concentreren op het personage van robot-krijgster Sarah Conner en haar zoon John. Volgens Andy Vajna en Mario Kassar van C2 Pictures zijn de voorbereidingen voor een vierde bioscoopfilm uit de Terminator-reeks bijna afgerond. Deze film en de serie zullen sterk met elkaar verbonden zijn, zo beweert hij. Dit maakte entertainmentblad Variety nog bekend.

“There will be a connection,” Middleton said. Linda Hamilton is not expected to be involved in “The Sarah Connor Chronicles.” And because the series will be focused on the Connor family, it’s not anticipated that Gov. Arnold Schwarzenegger would be a regular part of the skein either regardless of his political fortunes a year from now.

Josh Friedman (scenarist voor War of the Worlds) gaat de pilot-aflevering schrijven en verder fungeren als executive producer. De pilot gaat zich ergens afspelen tussen de tweede en de derde Terminator-film. Sarah is dan op de vlucht en moet haar veertienjarige zoon opvoeden die wel eens de redding van de wereld kan betekenen. Maar zowel Linda Hamilton, Nick Stahl als Arnold Schwarzenegger zullen volgens de producenten niet deelnemen aan zowel de film als de serie. Van een downer gesproken. Maar schwarzenegger is nu eenmaal ook veel bezig met het maken van debiele anti-piracy spotjes aan de zij van Jackie Chan. Where is the world going to.

2 Comments

 1. Ruud

  Ik zal echt Arnold missen. Ik bedoel, zijn gezicht is perfect geblokt voor een de rol van een cyborg. Ik vraag me af welke acteur ze hier gaan op plakken?

  Ik vraag me ook af wat ze met het verhaal zullen aanpakken, want wees nu eerlijk. Who cares about Sarah Conners in T1 of T2. Ik lees nu dat ze een verband zullen maken met T2 waarin Sarah werd afgetekend als een knettergek Rambo-figuur. Is dit echt iets wat we willen zien? Ik heb mijn twijfels.

  Reply
 2. dave

  ik snap eerlijk gezegd ook niet goed wat ze met de serie gaan aanvangen. Een vrouwelijke rambo film met om de aflevering een nieuw prototype van robot om aan diggelen te slaan? Maar wat mij meer zorgen baart is Terminator 4 zonder James Cameron. Nochtans had deze veel gesprekken gevoerd, maar blijkbaar was dit allemaal niets meer dan speculatie. En bij overmaat van ramp: “He Will NOT Be Back !”

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *