Foto’s van de Hannibal Lecter prequel

Dat Hannibal Lecter een van de best uitgeschreven villain is op het witte doek konden we onlangs nog zien in een Top 50 lijstje van het American Film Institute. Of er nog een vervolg zal komen na Red Dragon (2002) met Anthony Hopkins valt te betwijfelen. Een prequel op de Hannibal Lecter-personage is daarentegen al een tijdje in productie, onder de naam Hannibal Rising (2007). Normaal had de film Behind the Mask moeten heten, maar er andere film had de titel al weggekaapt.

Hier zijn de eerste twee foto’s van de film: 1 en 2. Behind the Mask, is opnieuw gebaseerd op een boek van Thomas Harris en speelt zich af in het Europa van de jaren ’40, en graaft naar de oorzaak van Dr. Lecter’s bloeddorstige natuur.

De hoofdrol wordt gespeeld door de 20-jarige Franse acteur Gaspard Ulliel (Un long dimanche de fiançailles) en de regie is in handen van Peter Webber (Girl With A Pearl Earring).

Wordt deze film een hit? Wel, ik had vóór de film Hannibal (2001) het gelijknamige boek gelezen van Harris en toen ik de film zag van Scott was ik ontgoocheld dat de backstory van Hannibal volledig uit de film werd geschreven. Ik kijk dus echt uit naar de verfilming want dit gedeelte van het leven van Hannibal is echt wel boeiend en verrassend goed uitgeschreven. Of het een kaskraker wordt betwijfel ik, gezien iedereen uiteraard Hopkins zal missen. Maar als het al een troost mag zijn, althans voor sommige filmfans, Gong Li zit in de film. Als dat geen fantastisch nieuws is.

***Related Posts***
21/02/2007: Hannibal Rising trailer
13/11/2006: The Painted Veil, Hannibal Rising en Ratatouille poster
30/09/2005: Villain Top 50
30/03/2005: Gong Li in de Hannibal Lecter prequel
29/10/2004: Terugkeer naar de jeugd van Hannibal Lecter
28/09/2004: Analyse van Manhunter, Silence of the Lambs, Hannibal & Red Dragon

1 Comment

  1. Joke

    dat Anthony Hopkins niet in de film is. Ik heb gezien dat hij enkel zijn stem zal lenen voor de film. Toch benieuwd naar het resultaat.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *