Mensonterende gruwel praktijken in Hostel

De opkomst van de horror film in de stijl van Saw lijkt in trek te zijn. Binnenkort mogen we ons opnieuw verwachten aan vleesverscheurende gruwel in Hostel (2005). Het verschil met andere gruwelfilms is dat deze echt wel het genre waard is. Bekijk hier de zeer efficiënte trailer. Het plot ontrolt zich met 3 rugzaktoeristen die doorheen Slowakije reizen en botsen op een wel gruwelijke handel in mishandeling, verkrachting, foltering en moord. De 3 jongeren worden ontvoerd en aangeboden aan de meest zieke en geestesgestoorde sadisten. Of de film ‘echt’ gebaseerd is op waar gebeurde feiten laat ik in het midden. Ik zou er niet van opkijken als dit wel het geval zou zijn.

An amalgamation of many of the terrifying things about human nature and the world at large, culled from lots of pulpy-but-true stories of international organized crime, human trafficking, and sex tourism. Relentlessly graphic and deeply disturbing, the film is rife with explicit sex and brutal violence that may delight hard core genre fans, and prove difficult to stomach for general audiences.Yikes! Sounds totally freaky.

De regisseur van de film Eli Roth was eerder al verantwoordelijk voor de neo-cult horror Cabin Fever en werkte voor deze film samen met Quentin Tarantino en wist een tijdje geleden het volgende te zeggen over de samenwerking.

“Het coolste was dat Tarantino mijn script gelezen had en me daarna uitnodigde bij hem thuis, waar we een dag aan de dialogen hebben gewerkt. Ik kon het niet geloven. Hij was zeer behulpzaam bij dit proces, hij heeft me geholpen met het verhaal, karakter ontwikkeling en kwam met een paar schitterende ideeën. Hij vind het een prachtig project en het heeft me aangemoedigd om weer een lekkere smerige horrorfilm te maken”

Het gegeven van Hostel is trouwens niet zomaar uit de lucht gegrepen. Wat zijn anders de rape-rooms in Irak. En ook België heeft zijn portie gruwel gekend. Zet je dus maar schrap en hoop dat ze dergelijke gruwel-handel niet echt zullen commercialiseren… De film heeft bij ons nog geen releasedatum op dit ogenblik.

***Related Posts***
01/09/2007: Dubbele ‘uncut’ DVD van Hostel I & II
06/06/2007: Vooroordelen over Hostel 2
30/03/2007: Eli Roth wil geen rating meer voor horrorfilms
02/03/2007: Cabin Fever 2: Spring Fever
01/03/2007: Hostel II posters
14/12/2006: Top 10 Beste Naaktscènes van 2006
10/02/2006: Baywatch the movie met Eli Roth
05/01/2006: Hostel, a bloody disgusting good time
13/07/2004: Cabin Fever filmberspreking

3 Comments

 1. jacoja

  ziek, als je het mij vraagt.

  Reply
 2. |sm|

  dat ik nooit naar deze film moet kijken. zelf niet naar de trailer. ik slaap er weken niet van, dat weet ik nu al!
  dus ik vind de meer-horror evolutie niet zo leuk!

  Reply
 3. Lara

  Ik zie wel graag eens een film maar om eerlijk te zijn…ik heb nooit niet echt behoefte om meer te gaan zoeken of weten over een bepaalde film, dus daarom dat ik nooit uitgebreid kom lezen hier. Bij 24 lees ik ook enkel maar de ‘kern’ van de zaak. hihihi

  Zo’n filmfreak ben ik niet. 😉

  Ik zie wel wat er in cinema komt en of er een vervolg komt of niet…dat zie ik dan wel weer als het zover is. hihihi

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *