Top 10 Irritaties bij een Bioscoopbezoek

Ik ben een geregelde bezoeker van het multiplex, hoewel ik steeds meer naar DVD’s kijk. Ik houd van comfort bij het bekijken van een film. Niet enkel een goede stoel is belangrijk, maar ook een adequate klank en beeldkwaliteit. Maar ook in de grote cinema-zalen is het niet altijd een pleziertje om een film te gaan zien. Vergeleken met 15 à 20 jaar geleden is veel veranderd en niet altijd ten goede van de toeschouwer. Het aantal bezoekers is in het Westen trouwens fors gedaald, dus vond ik het interessant om even de collega’s van de BlogTalk (Sine, Karen en Matula) hierover te raadplegen:

Wat is jullie Top 10 van de meest irritante zaken bij een bioscoopbezoek. Misschien kunnen de bioscoopuitbaters hieruit nog iets leren.

Laat ik er meteen ook bij vertellen dat ik nog steeds een bioscoopbezoek verkies boven een Home-Cinema ervaring. Er zijn trouwens weinig zaken in het leven die meer fun zijn als een spetterende film uitgespreid op een groot wit doek in een donkere bioscoopzaal, en misschien in het gezelschap van een knappe date. Dat laatste heeft zeker ook zijn charmes, zeker bij griezelfilms en thrillers. Hier is dan mijn Top 10:

1. De kostprijs van een filmticket (7,50 euro !?! In vergelijking met 15 jaar geleden is dit een stijging met 130%)
2. Mensen die babbelen tijdens de film (en dan vooral teenagers. Maar ik ga dan ook nooit meer op een woensdagnamiddag naar de bioscoop)
3. Nacho’s met kaassaus (Hou die stinkende brol ver weg van mij. Ik hou ook niet van popcorn, maar daarvoor ga ik nog niet van stoel veranderen)
4. Dure snackbar (Zeg nu zelf, de prijs voor een Cola en popcorn is bijna evenveel als een ticket. Ik heb anders een idee. De prijs van nacho’s opslaan en aftrekken van die van de prijs van Cola.)
5. De klank in de zaal is te stil (dat gebeurt vaker bij UGC, dan bij Kinepolis)
6. GSM (Ik weet dat sommige bioscoopbezoekers de intelligentie en het tact missen om hun gsm af te zetten, maar dan moet men misschien denken aan een anti-gsm-mast in de zaal of gewoon een wet lanceren die het afschieten van dergelijke individuen juridisch toelaat)
7. Mensen die tegen je stoel schoppen (in mijn ervaring zijn dit meestal vrouwen die geregeld hun benen over elkaar moeten slaan)
8. Onscherpe projectie (dit gebeurt helaas vaker in kleinere bioscoopcomplexen, hoewel ik dit onlangs nog had bij een voorstelling in de UGC)
9. basketball-spelers die net wanneer de film begint voor je neus komen zitten (Je doet dan al de moeite om genoeg te verspringen voor de meest ideale plaats)
10. VF (Version Française, Ik ben van Brussel dus ik moet uitkijken. Ik haat als de film niet in originele versie is)

Ziezo, dit was mijn lijstje. Wat zijn jullie grootste irritaties bij een bioscoopbezoek?

16 Comments

 1. karen

  Mijn top 10 staat er ook op. We hebben een paar dezelfde ergernissen maar ook een paar andere maar remember always look on the bright side of life 🙂

  Reply
 2. maarten

  een slechte film in de bios is anders ook wel irritant. Ik heb ook een hekel aan slecht werkende air-conditie. Vooral in die kleine zaaltjes is dit in de zomer verschrikkelijk.

  Reply
 3. wowbagger

  Babbelen, lawaai, rondlopen, vooral in de ugc antwerpen, verschikkelijk!!
  Tegenwoordig ook meer en meer van die mini-bendes die daar wat komen ambras zoeken in het midden van de film en een half uur later gaan lopen.

  Reply
 4. dave

  daar hebben ze in Kinepolis Brussel ook last van. Een tijd geleden hadden ze zelfs alles moeten ontruimen na hevige rellen in een zaal. Je zit daar niet ver van Molenbeek, en dit is toch wel iets woeliger dan Schaarbeek.
  airconditioning. Ik ben al blij dat er airconditioning aanwezig is, maar in de UGC-Eldorado (centrum Brussel) werkt die soms echt nodeloos op volle toeren en is het er KOUD.

  Reply
 5. RotopDutchies

  In Metropolis Antwerpen is de grootste ergenis de scheepsvrachten Nederlanders die er komen. Zo’n lawaaierige bende. Tjonge jonge. Voor ons een reden om daar meteen zaterdagavonden gewoon weg te blijven.
  Echter is dat natuurlijk wel spijtig, dat je in je eigen leefomgeving niet eens meer rustig kan genieten, zonder gestoord te worden door luidruchtig vort.

  Reply
 6. |sm|

  dat staat ook in mijn lijstje. heb ik wel veel last van gehad in brussel.

  Reply
 7. joke_r

  ik heb een gloeiende hekel aan pauze midden in de film. Ik woon in een boeregehucht waar ze blijkbaar nog niet door hebben dat andere bioskopen die irritante pauzes al lang heeft afgelast.

  Maar hun prijzen zijn wel minder dan bij Kinepolis. Ik betaal 5euro50 voor een plaatsje.

  😉

  Reply
 8. |sm|

  idd, heb ik ook een hekel aan. maar gelukkig gebeurt da tegenwoordig nie zoveel meer!

  Reply
 9. lord cms

  nja ik kan in uw irraties wel inkomen…
  ik hebiets tgen pauzes tenzij ik hoogstdringen dnaar de wc moet opeens
  en bloethete zalen zoals de studio’s in de zomer zijn ook niet om uit te houden :s

  Reply
 10. snofsky

  mensen die veel te laat komen staat er bij mij ook zeker bij en dan nog het ergste van al… als de film zelf te laat begint ! Ooit heb ik eens meegemaakt dat de lichten nog gewoon een kwartier branden in de zaal én op het scherm. Zeer vervelend natuurlijk. Gelukkig kan ik nu in Siniscoop Sint-Niklaas met een simpel SMSje alle irritaties doorSMSsen. Zéér handig bij onscherpe ondertitels, verspringend beeld en andere…

  Reply
 11. Bomber

  Helaas, Je hebt helemaal gelijk als je die vervelende groot bekken van barband bedoel. zij verstieren de film. gelukig ga ik niet naar de Metropolis.
  Ik Nederlander, ben de hollands bioscoop uitgevlucht waar de allogtonen de boel verzieken.
  ik kom dus naar Antwerpen … en gedraag me daar als gast.

  Nu nog maar 1 ergenis… het geluid staat vaak te hard. geluid vervormd en is niet meer uit te houden. en dat terwijl ik maar 70% van mijn gehoor heb..
  Hoe moet het voor iemands zijn met 100% gehoor?

  Reply
 12. Mich

  1. Mensen die hunnen bek nie kunne houde
  2. Kinderachtigemensen die me laserkes bezig zijn
  3. Als mijn kameraad domme vragen aan mij stelt en constant zegt “ik snap het niemeer.”
  4. ZET U GSM AF !!!
  5. Als ik lach met een horrorscene en mensne raar naa rmij beginne kijke …

  Reply
 13. mich

  De lange files
  De ticket prijs
  Dat men moet betalen voor te plassen
  Het slecht geluid van sommige zalen
  Zoals een nummer behandeld zijn. Vroegen waren er ouvreuse, et dat was heerlijk
  Files voor snoep
  Maar, het is voor mij, verleden tijd, ik ga als part-time movie journaliste gratis naar pers-visies.
  Toffe blog; toffe kerels…maar aub, cinéma niet mengelen met rellen uit molenbeek en schaerbeek
  Mich cinéma (Brussels)

  Reply
 14. JANNNNNN

  [size=7]irritaties[/size]

  IK haat als er zo van die vervelende giecheltrienen in je buurt zitten en bij elke knappe jongen op het schermen beginnen te grinniken

  Bij ons in de cinema van Geel is het popcornmaschien soms stuk en dan heb je zo super veel goestink om daar van te ete en dan is er dan ni

  wat ik ook vreselijk vind zijn zo van de mensen die hun schoenen uit doen tijdens de film, om van te sterven

  Of anders zo van die mensen die niet stil kunnen eten, dan krijg je zo de helft van de zijn popcorn in je nek gespuugt

  als laatste zou ik er nog bij willen voegen dat ik het ook verschrikkelijk haat dat als er zo kleine kinderen hun flesjes drank onder de stoellen door laten rollen en dat je dan cola of zo op je schoenen krijgt

  Reply
 15. trixie

  Ik ben een brabo, maar ook voor brabo’s is t irritant als de mensen luidruchtig zijn in de film, dat zij hier in de regio geen allochtonen, maar verwende niet goed opgevoedde jeugdigen, die voordat de film begint al ellendig veel chips&snoep hebben verorberd +tijdens de film dit nog 3x over doen.
  Dus herrie en chips knagend in je oor
  Ook kreeg ik een aantal keren gewoon de jeugd zowat op schoot, damn, ieder heeft zijn eigen stoel, je hoeft niet met je benen of je hoofd over de leuning heen of mn schouder of in mn armen te komen liggen, zot
  En het trappen tegen de stoelen, geen dames, maar wederom jeugd die gewoon met voeten hoog gaan en stampen, ddat is zoooo stoer vinden ze zelf
  Snoep gooien, ook superirri & pijnlijk, zo’n pinda m&m komt hard aan, belachelijk toch, en zonde, is keiduur dat snoep
  Prijs kaartje, reguliere film 8.80€ en 3D nog es €2,50 toeslag, maar o zo gaaf 🙂 al1wel n kromme bril,dus vor de wissel stuk film gemist, de poten stonden dusdanig ver uiteen dat de bril niet op mijn oren paste, moest ik mijn hoofd 10cm breder maken…
  Toch is de bios heel gaaf, maar jammer soms v ‘n aantal irritaties.daar proberen doorheen te prikken en lekker genieten vd movie!
  Thnx

  Reply
 16. Bjorn

  Mijn grootste irritatie blijft de hoge prijs. Ik weet wel dat distributeurs afhankelijk zijn van de studio’s, maar misschien moeten ze maar eens hun politiek herzien. Kinepolis heeft bij ons toch zo goed als een monopolie.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *