Slimme producers redden The Fog van de ondergang

Onder het motto, als het goed is moet het ook gezegd worden, vind ik de aanpak van de producers (en distributeurs) voor de nieuwe horrorprent The Fog geniaal. Het was een meesterlijke zet om de remake NIET vooraf te vertonen aan de pers. Want wat blijkt: de film is AFSCHUWELIJK SLECHT, althans volgens de eerste reviews op Rotten Tomatoes die de film met de grond gelijk maken. Van de 29 reviews zijn er momenteel 28 rotten reviews en haalt de film een belachelijke score van 3%. Zelden gezien. Maar door de pre-screening af te schaffen, waren veel bioskoopbezoekers nieuwsgierig. Dit resulteerde in een schitterende box-office tijdens hun première week. De voorspelling voor de komende weken zien er echter niet zo rooskleurig uit.

In het openingsweekend haalde de film zomaar eventjes 11,8 miljoen dollar binnen en eindigde op de 1e plaats. Ik moet toegeven dat de competitie niet meteen groot was, met het zwakke Flightplan en het zeemzoete Elizabethtown. Maar voor een film met een productiebudget van 18 miljoen is een dergelijke recette in de eerste week een geschenk uit de hemel. Way 2 Go, guys !

Maar helaas voor hen komt de film bij ons pas uit op 9 november, en de trouwe lezers zijn dus bij deze gewaarschuwd. Hier is een voorsmaakje van een aantal grappige bloemlezingen over The Fog (2005):

“proof that maybe even moviegoers should sue”
Keith Breese, FILMCRITIC.COM

“It attempts to apply too much logic to the events going on that it distracts the viewer from pleasure and replaces it with boredom.”
Michael Ferraro, FILM THREAT

“It is all utterly formulaic and predictable, and there’s not even a rooting interest in trying to figure out who might live and who might die.”
Pam Grady, REEL.COM

“The Fog is a bore, laden with unspectacular special effects and dreadful acting from television-trained youth who don’t have the experience to truly deliver the goods.”
Brian Orndorf, EFILMCRITIC.COM

“Horror remakes like this one paint all the others with a huge and objectionable brush, because this flick absolutely stinks of half-hearted effort and assembly-line cynicism.”
Scott Weinberg, EFILMCRITIC.COM

“Who knows? Maybe if we ignore these pointless remakes enough, pretty soon they’ll all go away.”
David Cornelius, EFILMCRITIC.COM

“…enduring The Fog is like trying to swim effortlessly through a giant bowl of dripping and sticky pea soup—it’s messy and just as pointless.”
Frank Ochieng, MOVIE EYE

“A textbook example of how not to make a horror film.”
Dustin Putman, THEMOVIEBOY.COM

“Lock your doors. Bolt your windows. And for heaven’s sake, stay away from the multiplex.”
Lisa Rose, NEWARK STAR-LEDGER

***Related Post***
24/02/2005: John Carpenter’s The Fog in een nieuw kleedje

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *