Kirsten Dunst in Irak

De filmkeuze van een acteur of een actrice kan bepalend zijn voor haar of zijn carrière. Als je in teveel flops na elkaar speelt, of in compleet oninteressante rollen, dan bestaat de kans erin dat het publiek het laat afweten en je niet meer “bankable”. Ik hou niet van Kirsten Dunst. Ik vind ze zwak in de Spider-Man films, compleet onzichtbaar in Elizabethtown en irritant in Wimbledon. Maar misschien komt daar wel verandering in. Blijkbaar zou de jonge actrice de rol vertolken van Marla Ruzicka in Sweet Relief. Deze 27-jarige Amerikaanse was het hoofd van de ‘NGO Campaign for Innocent Victims in Conflict’ (CIVIC), en lobbyde in onder andere Afghanistan en Irak voor financiële steun aan burgerslachtoffers van oorlogen.

Deze menslievende acties werden echter niet door iedereen gewaardeerd en afgelopen april werd ze bij het vliegveld van Bagdad opgeblazen door een zelfmoordenaar die toevallig in de buurt was en dacht dat hij daarmee zijn volk een dienst kon bewijzen. MovieWeb schrijft het volgende:


Photo van Takashi Seida © 2013 Millennium Entertainment

The studio and the producers made a deal last summer for Ruzicka’s life rights, as well as a book that’s being written about her by Jennifer Abrahamson. Abrahamson had planned to collaborate on the book with Ruzicka, and they had turned out a number of pages that were going to serve as a book proposal.

Ruzicka was a dynamo in her quest to get reparations for the scores of civilian casualties after the Iraq and Afghanistan invasions, compiling lists of war victims and seeking compensation and medical treatment from the U.S. government. The org she founded, the Campaign for Innocent Victims of Conflict, raised $28 million to assist casualties of war in those countries.

Ruzicka and her driver were killed in April when a suicide bomber crashed into a security convoy they were trailing.

Ik moet toegeven, buiten The Virgin Suicides heeft Dunst eigenlijk altijd al op veilig gespeeld. Met een dergelijk project zal ze eindelijk eens haar acteertalent kunnen etaleren. Ik ben echt benieuwd naar het verhaal en als er een goede regisseur bij het project betrokken raakt, dan kan deze film inslaan als een…eu… bom. Maar, ja ik weet het, er zit altijd wel iets wat ongemakkelijk aanvoelt. De film wordt namelijk geproduceerd door MTV!

De zender die met de regelmaat van de klok clips uitzendt van de popsterren die het meeste geld opdokken, rap-songs verkrachten door hun dwaze censuur-blanco’s, clips uitzenden van Natasha Bedingfield, debiele programma’s als TRL toelaten waarin teenagers onophoudelijk staan te gillen naar hun fans en andere tergende debiliteiten zoals Pimp My Car of Cribs. I hate it! Waar is MTV gebleven uit de beginjaren? Anyway, ik hoop gewoon dat ze deze film niet zullen maken met HUN doelpubliek in het achterhoofd. Wat mij ook is opgevallen is dat Marla Ruzicka veel mee heeft van de betere actrice Renee Zellweger. Renee heeft echter geen MTV-cheerleader status en kwam dus waarschijnlijk ook niet in aanmerking voor de rol.

Dunst is eerst nog te zien in Marie Antoinette, de nieuwe film van Sofia Coppola, en helaas ook samen met Tobey Maguire in Sam Raimi’s Spider-Man 3. Laat me weten wat jullie denken.

3 Comments

 1. |sm|

  ik zie ze nog wel graag acteren (eternal sunshine of the spotless mind!). maar ze heeft een heel aparte stem vind ik. en ik ben soms ook wel geïrriteerd door haar stem! ‘k hoor die liefst niet te lang aan een stuk! 🙂

  Reply
 2. dave

  fijn jou nog eens te ontmoeten op het blogje.
  Ge weet van mij dat ik geen fan ben van Dunst. In eternal had ze een kleine bijrol. Niet meteen een serieuze rol.
  ;-p

  Reply
 3. |sm|

  maar ‘k vond ze daar wel leuk in.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *