Fragment uit Flightplan en Saw II

Het is een nieuwe trend geworden en ik stond hier al 5 jaar op de wachten. Distributeurs zijn steeds meer te vinden om de eerste paar minuten van de film te tonen, dan een korte trailer. Je krijgt meteen als toeschouwer een idee van de sfeer van de film en de manier van vertellen. Maar om toch iets meer van het plot mee te geven eindigen de intro’s met een snelle montage van de film. Ik had vorige keer de eerste 9 minuten vrijgegeven van Serenity. Ze u schrap want hier zijn de volgende filmpjes.

Flightplan (2005) wordt in de VS door de critici gezien als een typisch leeghoofdige film zoals je die geregeld voorgeschoteld krijgt in vliegtuigen. Het is een thriller waarin Jody Foster het personage van Kyle speelt, een weduwe die met haar dochter Julia van Berlijn naar New York vliegt. Tijdens de vlucht verdwijnt Julia ineens, waarna niemand blijkt te weten of ze eigenlijk ooit aan boord is gekomen. De film komt bij ons uit op 26 oktober en hier kunnen julie de eerste 6 minuten van Flightplan zien op: WMP of Real Player.

Een tweede film die zich waagt aan het experiment is Saw II (2005), waarin dit keer niet twee maar acht mensen opgesloten zitten in een ruimte. Meer kan ik er eigenlijk niet over vertellen over een film wiens scenario waarschijnlijk was geschreven op een vijftal bierviltjes. Maar meer moet dat ook niet zijn voor dergelijke films. De film komt bij ons uit op 11 november 2006 en hier zijn dan de eerste 3 minuten van de Saw II: AVI. Gezien deze film masaal gedownload zal worden kan het zijn dat de server even plat ligt. In dit geval is hier de Quicktime trailer van de film.

***Related Posts***
17/07/2008: Saw IV filmbespreking
02/02/2008: Saw V in de startblokken
28/07/2007: Saw IV posters + korte inhoud
30/10/2006: Saw III scoort, Marie Antoinette verliest
18/08/2006: Saw III trailer en nieuwe posters
02/07/2006: Hoge verwachtingen voor Saw III
30/03/2005: Saw II in de maak
12/08/2004: Saw **

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *