The Puinisher 2 nog steeds goed op dreef

En net toen het leek dat The Punisher maar flauwtjes werd onthaald door pers en publiek, draait de pre-productie van de sequel reeds op volle toeren; althans volgens Hollywood North Report. Ik had gemengde gevoelens bij het zien van de film. Bepaalde scènes waren echt heel sterk, vooral naar het einde toe, maar wanneer er dialoog aan te pas kwam kreeg je al snel het schaamrood op de wangen. Had de film misschien de luxe van een beter script, dat kreeg deze film zeker zijn cult-status naast de andere comic-book helden. Dat de scenarist Jonathan Hensleigh ook de film heeft geregisseerd, was ook niet meteen een geslaagde zet. Wie de sequel zal regisseren blijft een groot vraagteken. Hopelijk wordt het geen tv-regisseur! Het is op dat moment ook nog niet zeker dat Thomas Jane zal terugkeren als Frank Castle/The Punisher. I don’t really don’t care. Voor mij mogen ze hem best wel inruilen.

De studio kon slechts 1 miljoen euro incasseren met de eerst film en willen dus nu nog een keertje proberen door hun inzet te verdubbelen en hopen op het grote succes met The Punisher 2: War Zone (2008). Dat noem ik pas een risicovolle belegging. En als ze het deze keer goed aanpakken voorspel ik een grote winst. Misschien een kleine tip voor de makers: “Frank Castle needs to kick ass a whole lot more!” Voor zover ik me The Punisher (2004) kan herinneren, kwam deze pas echt in actie de laatste 15 minuten van de film.

Volgens de eerste geruchten zou het script deze keer een iets donkerder karakter hebben. Het verhaal speelt zich integraal af in New York waar hij het 100-jarige verjaardagsfeestje van Don Cesare op een wel heel brutale manier zal verstoren.

Frank Castle emerges with a duffle bag and a 1911 .45.
He calmly puts a slug in Don Cesare’s head.

SWIFTY LAZAR CAPO
You just shot an unarmed 100 year old man!

CASTLE
I don’t discriminate.

Castle shoots the Swifty Lazar Capo in the head and
continues out the club’s rear door.

Zo lees ik het graag; een typische R-rated crowd pleaser, zoals we dat vroeger nog hadden met Rambo. Er is nog meer maar ik zou de fun bederven Maar voor de nieuwsgierigen kan je op deze pagina verder lezen van Latino Review. Zijn er onder jullie fans van The Punisher? Doet me trouwens eraan denken dat ik eens een top 50 moet maken over de helden.

3 Comments

 1. Mike

  Er is iets raars aan de verfilmingen van de stripheld Punisher. Hij is een typische aktieheld zoals we die kennen uit films. Dat maakt de strip juist zo leuk. Als je daar dan weer een film van gaat maken, krijg je dus eigenlijk een typische aktiefilm waar er al zo veel van zijn. De Punisher-film uit 2004 was dan ook niet veel meer dan een wraakaktiefilm waar er al zoveel van zijn. Hetzelfde geldt voor de Punisher-film met Dolf Lundgren, die een hoog B-gehalte heeft.

  Reply
 2. Miiki

  Hoe zit het hier eigenlijk mee. Heb gezien dat de film gepushed werd naar 2007 en dat die nog steeds in “pre-productie” is…
  Ik vond de eerste film best te doen. Geen Dolph Lundgren, maar toch de moeite.

  Reply
 3. Jorgen

  Voor mij mogen ze hem best wel inruilen.
  Zijn jullie niet goed snik thomas tom jane is de man voor the punisher de regiseur van de film had beter gekunt voor de rest zou hij een prima punisher zijn als er maar een goede regiseur komt!!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *