Kirsten Dunst spreekt uit de biecht over Spider-Man 3

Goed nieuws voor de Spider-Man fans. Venom zal dan toch in Spider-Man 3 verschijnen, naast de reeds aangekondigde Sandman, althans volgens de vrouwelijke lead, Kristen Dunst. Twee villains in één film kan riskant zijn, als je even denkt aan de twee Schumacher-Batman films (Batman Forever, Batman & Robin), maar het zou de eerste keer zijn dat regisseur Sam Raimi mij zou ontgoochelen. Spider-Man was goed, Spider-Man 2 was zalig, Spider-Man 3 moet gewoon een meesterwerk worden. FilmForce schrijft wat Dunst te vertellen had in een interview:


spider_man_3_2007.jpg
© Columbia Pictures & Marvel Studios

“We have really great people though as the villains in this film, Thomas Haden Church and Topher GraceSandman and Venom. Maybe I wasn’t supposed to say that.”

Er wordt niets verteld over de mogelijke 3de rivaal in Spider-Man 3 (2007), nl. Harry, de zoon van Norman Osborn (Green Goblin) die via een geheime kamer bij het kostuum van Hobgoblin is gevallen. Harry gespeeld door James Franco heeft trouwens nog altijd een eitje te pellen met Spider-Man. Ik geloof voor geen minuut dat Raimi dit personage ongeroerd zou laten in ‘zijn’ laatste deel van zijn spidy trilogie. Het is trouwens onlogisch wanneer men kijkt naar de build-up van Harry in deel 1 & 2.

M.a.w. zouden er eigenlijk 3 rivalen moeten zijn tegenover 1 held, en dat is al uit de mode sinds 1980 met Superman II. En die maakten zelfs deel uit van dezelfde clan. Hier hebben we 3 personages met een specifieke achtergrond en motivatie, waarvan 2 van hen voor de kijker nog totaal onbekend zijn. Dit wordt een zware klus.

Maar ik wacht nog op een bevestiging van iemand die wél het scenario heeft gelezen, in tegenstelling tot Dunst.Trouwens, het ziet er naar uit dat Kirsten Dunst niet meer zal verschijnen in toekomstige Spider-Man films. De actrice wil immers enkel nog haar rol als Mary Jane Watson spelen als ze een enorm bedrag in de plaats krijgt. Dunst speelt dus nog steeds haar rol in het derde deel, maar is niet zeker of ze daarna nog van de partij zal zijn.

“Unless they pay me an exorbitant amount of money, this will be my last one. If there is more of a story to tell and director Sam Raimi is on board, and everyone is, then maybe. But this is what I am signed to do; three.”

Ik kan me maar verheugen met dit nieuws, want ik vond Dunst eigenlijk nooit goed in haar rol. Ze heeft haar momenten in andere films maar in Spiderman she sucks. Ik heb anders een suggestie voor de makers. Waarom laten ze het personage van Mary Jane niet sterven. Ok, het klink drastisch, maar dit zou nog eens een geweldige plotwending zijn. Wat denken jullie?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.