An unfinished Life

Dit is nog eens een filmpje voor ons moeder. Een romantische film met Robert Redford, hoe saai en voorspelbaar deze ook moge zijn, ik weet dat veel moeders ervan zullen smullen en niet zullen weerstaan om de film keer op keer te huren in de videotheek. Ik spreek hier uit levenslange ervaring. Jullie zijn bij deze gewaarschuwd.

Is An unfinished Life (2005) dan van bedenkelijke kwaliteit? Nog niet gezien, maar ik hou al niet van J-Lo, dus ga ik deze ook niet snel gaan zien in de bioscoop. Na deze film kan ze waarschijnlijk niet veel meer klagen dat ze geen gewichtige rollen krijgt. Toch heb je hier te maken met twee sterke acteurs: Robert Redford en Morgan Freeman. De regie is in handen van de Zweed Lasse Hallström (The Cider House Rules, My Life As a Dog, What’s Eating Gilbert Grape), die ook niet van de minste is en die blijkbaar een goeie relatie heeft opgebouwd met Miramax. Als ik een aarzeling heb geef ik meestal het voordeel van de twijfel, dus we zullen zien als ik voor de ingang van de bioscoop sta.

Korte Inhoud: Sinds de dood van zijn zoon tien jaar geleden, heeft de ruige gepensioneerde boer Einar Gilkyson (Robert Redford) zijn ranch en zijn huwelijk laten verloederen. Hij houdt zich voornamelijk nog bezig met zijn vriend Mitch (Morgan Freeman), die geblesseerd is door een onplezierige ontmoeting met een Grizzlybeer. Totdat zijn schoondochter Jean (Jennifer Lopez) samen met het jonge meisje Griff onderdak komt zoeken. Einar stelt Jean aansprakelijk voor de dood van zijn zoon. Jean beweert dat Griff zijn kleindochter is, waardoor zijn leven op z’n kop komt te staan. Door Griffs nieuwsgierigheid naar het leven op de ranch en haar verlangen naar een vaderfiguur, opent Einar zijn hart en lijken zijn oude wonden te helen.
Hier is de trailervan de film. De film is in onze zalen vanaf 21 december 2005.

Robert Redford zou ook nog plannen hebben voor een film met Paul Newman. Newman begint stilaan aan zijn pensioen te denken en wil hiermee zijn carrière op gepaste wijze af sluiten. De twee werden grote sterren nadat ze in 1969 te zien waren in Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969) en deden dit succesverhaal nog eens over in 1973 met The Sting (1969). Newman probeert al jaren een reünie op poten te zette met Redford maar tot nu toe is er van zijn plannen niets in huis gekomen… Paul Newman heeft nu zelf aangekondigd dat hij nog slechts in één film wil spelen en het liefst van al zou hij dat doen aan de zijde van Robert Redford:

“I hate to talk about anything until the papers are drawn up, but we’ve bee looking for something for 20 years and now we’re looking harder. I hope something will come of it.” Ik hoop het met hem.

Maar om even terug te keren naar onze koetjes en Jennifer Lopez, de reviews over de film die al uit is in de States zijn niet meteen hoopgevend. Op Rotten Tomatoes krijgt de film slechts 49%, maar dit kan nog stijgen…of dalen.

“An extremely old-fashioned story that comes across as a starrily-cast, determinedly middlebrow Hallmark Hall of Fame special.”
Frank Swietek, ONE GUY’S OPINION

“Even if the film is nothing more than the cinematic equivalent of a fortune cookie, it’s one that’s easy to swallow.”
Alex Sandell, JUICY CEREBELLUM

“An Unfinished Life is a solid movie with good acting performances, but it lacks the emotional punch one would expect from this sort of tale”
Willie Waffle, WAFFLEMOVIES.COM

“An Unfinished Life was directed by Lasse Hallstrom, but could just as easily have been put together by a cabal of marketing executives determined to appeal to the dimmer, more disenfranchised members of Oprah’s Book Club.”
Steve Schneider, ORLANDO WEEKLY

“a movie that everyone at Miramax must be very pleased to finally be wrapping up. … Heavy with symbolism and light on believable situations…”
James Sanford, KALAMAZOO GAZETTE

***Related Posts***
05/08/2006: J-Lo verlaat Dallas
18/09/2005: J-Lo wil serieus genomen worden
25/09/2005: An Unfinished Life met J-Lo
03/01/2005: Don’t call me J-Lo !

***Related Sites***
Imdb: An unfinished Life (2005)
Officiële site: www.miramax.com/anunfinishedlife
Pics: www.ecranlarge.com

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *