A History of Violence van David Cronenberg

Over een grote maand komt bij ons de nieuwe film uit van David Cronenberg, waarop ik al een tijdje zit te wachten. Cronenberg had sinds Spider (2002) geen films meer geregisseerd. Maar de fetish regisseur is terug en force met A History of Violence (2005), een film die de pers op handen draagt.

A History of Violence

Korte Inhoud: Tom Stall (Viggo Mortensen) woont samen met zijn vrouw en twee kinderen hij in een klein dorpje waar hij een restaurant uitbaat. Het gezin leidt een rustig en gelukkig leven tot er een overval gepleegd wordt op het restaurant. Wanneer Tom deze overval kan verijdelen door de twee gangsters dood te schieten wordt hij in de media omschreven als een held. Hierdoor trekt hij de aandacht van enkele gangsters die denken dat hij iemand anders is…De film is vanaf 2 november 2005 in onze zalen.

De trailer van de film ziet er geweldig uit, zonder teveel te verklappen van het verhaal. Voor de fans van Howard Shore is hier ook de soundtrack van de film. Viggo had een kleine misstap begaan met Hidalgo, maar ziet er weer ijzersterk uit in deze thriller. De eerste reviews van de film spreken boekdelen. Ik kan haast wachten om de film te zien. Hier zijn een aantal reviews uit Rotten Tomatoes. De film heeft momenteel een score van 82%.

“A realistic and disturbing look at how complicated things can become when lives are touched by violence.”
Frank Wilkins, REELTALK MOVIE REVIEWS

“Examines [violence] with thoughtful intelligence, delivering a riveting and insightful narrative which builds in momentum from start to finish “
Arthur Lazere, CULTUREVULTURE.NET

“A masterpiece of indirection and pure visceral thrills, David Cronenberg’s latest mindblower is the feel-good, feel-bad movie of the year.”
Manohla Dargis, NEW YORK TIMES

“Makes the medley of genres and moods a rich blend, at once profound and hilarious, serious and absurd–it’s a masterful film that’s masterful in a strange, deceptive way.”
Frank Swietek, ONE GUY’S OPINION

“It should delight mainstream audiences who prefer their action pictures to have some depth of character, several twists in the plot and a satisfying conclusion.”
Ray Bennett, HOLLYWOOD REPORTER

mijn favoriete quote is deze:

“Don’t watch any trailers or read any reviews, including mine. You shouldn’t have even read this.”
Fred Topel, ABOUT.COM

***Related Post***
31/01/2006: De Oscar Nominaties 2006

***Related Sites***
Imdb: A History of Violence (2005)
Officiële site: www.historyofviolence.com
Imdb: David Cronenberg
Pics: Out Now

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *