Koude oorlog tussen Sam Raimi en Danny Elfman

Twee filmmakers waar ik heel veel respect voor heb is de componist Danny Elfman en de regisseur Sam Raimi. Zij hebben niet alleen duizenden andere filmmakers geïnspireerd, maar slagen er in om gedurende al die jaren kwalitatief hoogstaand materiaal af te leveren. Het nieuws van de dag is dat deze twee heren elkaar niet meer kunnen uitstaan, sinds Spider-Man 2 (2004).

Danny Elfman is bekend als de filmcomponist van Tim Burton. Zijn bekendste scores zijn die vanEdward Scissorhands, Batman, Sleepy Hollow, A Simple Plan en Men in Black. Sam Raimi is de regisseur die ons films bracht als The Evil Dead, A Simple Plan, The Gift en de Spider-Man films.

Vreemd genoeg waren de twee mannen zeer goede vrienden, maar nu is er blijkbaar een koude oorlog ontstaan die een verdere samenwerking op Spider-Man 3 onmogelijk maakt. Danny Elfman zweert nooit meer te zullen werken met Sam Raimi. MovieHole laat Elfman aan het woord:

I’m not working on Spider-Man 3. I’m out of that. I won’t miss not doing it. Spider-Man 2 was a miserable experience”, Elfman tells the site. It’s like my connection with Sam got completely severed. As far as I’m concerned, he went to sleep, somebody put a pod next to him and when he awoke, he wasn’t the same person I’d known for a decade

It’s the first time I’ve ever walked from a director in 20 years and hopefully the last time I have to turn my back on somebody but it became like intolerable. And I’ve been on some heavy duty films, so to say that, it had to be pretty bad. I’ve been in war zones you couldn’t believe in 55 films but this is the first time I said, ‘I’ve had it. It’s just not worth it. I’d rather go back to waiting tables than to do Spider-Man 2 again, to have to have the same experience.”

Dat is fel. Men weet uiteindelijk nog wat de vonk was die hun vriendschap en het Spider-Man huisje in de fik heeft gestoken. Misschien had het wel te maken met iets in deze strekking:

Raimi
“Danny, ik wil dat je voor deze scène een stukje schrijft
die van Kirsten Dunst een begeerlijke vrouw maakt.”

Elfman
“Luister Sam, ik heb al op tientallen zware films moeten werken en
ik kan de druk aan. Maar wat je mij hier vraagt is simpelweg
buiten mijn mogelijkheden. Ik ga nog liever tafels gaan opdienen”

Dit of Sam Raimi wou echt iets anders van muziek voor het derde deel van Spider-Man, die volgens mij de twee vorige films zal overtreffen en de 2de was al uitzinnig knap. Raimi is een control freak. Zijn enige zwakte is misschien zijn smaak in vrouwen, maar misschien heeft dat ook wel iets te maken met zijn seksuele voorkeur. Wait a minute ! Zou het kunnen dat Elfman het op de heupen krijgt van de avances van Raimi ?? LOL ! Danny is bij Bridget Fonda, Sam! Get Real ! Los van al de insinuaties, moet ik zeggen dat een Spider-Man 3 zonder Elfman voor mij niet meteen zorgen baart. Ik vond de scores van Elfman voor de films goed, maar daarom niet buitengewoon. De muziek had te weinig momentum. En gezien dit Sam Raimi’s laatste spiderman avontuur is, zal hij het uiterste uit de kan willen halen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *