Di Caprio als Theodore Roosevelt

Paramount Pictures heeft een optie op de filmrechten van het boek The Rise of Theodore Roosevelt genomen, met de bedoeling om regisseur Martin Scorsese en acteur Leonardo DiCaprio wederom samen te brengen. Het duo maakte eerder al Gangs of New York (2002) en The Aviator (2004), en werkt momenteel aan The Departed (2006), een remake de Honkongse succesfilm Infernal Affairs (2002).

Theodore Roosevelt was van 1901 tot 1909 de 26e President van de Verenigde Staten. Hij was de eerste Amerikaan die een Nobelprijs voor de Vrede ontving, omwille van zijn inspanningen om de vredesonderhandelingen te leiden tussen Rusland en Japan. Hij was tevens ook de jongste president ooit.

En iets wat weinig mensen weten, is dat de ‘Teddybeer’ naar Roosevelt genoemd is, omdat zijn bijnaam ‘Teddy’ was, en omdat hij op een jachtpartij ooit weigerde een berenjong te doden. Hij had overigens zelf een hekel aan zijn bijnaam en zijn familie-leden noemden hem dan ook nooit zo. Coming Soon vertelt ons iets meer over het Roosevelt-project:

The film will chronicle the formative years of Roosevelt as he reinvented himself from a slight and privileged New York politician with a Harvard degree to the burly commander of the Rough Riders, a track that would lead him to the New York governorship, the vice presidency and the White House, when William McKinley was assassinated.

De film is gebaseerd op het boek van Edmund Morris, en gescenariseerd door Nicholas Meyer die ondermeer verantwoordelijk is voor The Human Stain (2003).

Roosevelt mag dan nog de jongste president zijn van Amerika (46 jaar oud), op de foto’s van de president zie ik niet meteen veel karaktertrekjes met de 31-jarige DiCaprio. Vergelijk maar eens met de casting van Liam Neeson als president Lincoln, een project van Steven Spielberg. Scorsese is een geweldige regisseur en na het zien van The Aviator weet ik dat DiCaprio met veel overtuiging een late 30’er kan spelen. Dus, ik geef hen het voordeel van de twijfel.

Roosevelt was 40 in de periode van Rough Riders, en begon in die periode ook fel kilo’s bij te krijgen. Op twee jaar tijd werd hij een echte “teddybeer”, iets wat ik ook niet meteen met DiCaprio ga associëren. Zonder enige twijfel is DiCaprio één van de betere Hollywood acteurs, maar zijn er werkelijk geen andere acteurs die in aanmerking zouden komen? Ik herinner me trouwens al een film met Tom Berenger als Roosevelt in Rough Riders (1997), een tv-film van John Milius. Nu, dat was een ‘bere’-goeie casting. Suggesties?

***Related Posts***
21/01/2007: Oliver Stone maakt George W. Bush film
07/04/2005: Liam Neeson als Abraham Lincoln
15/02/2005: Scorsese en DiCaprio in The Aviator

2 Comments

  1. Friendly Bears

    Hallo. Ik ben geen fan van Leo maar wel van Teddy Roosevelt omdat hij net zoals ik een beren liefhebber was. Op onze site vind je trouwens ook een beetje uitleg over de geschiedenis van de teddybeer.

    Reply
  2. Kenneth

    Scorsese en zijn nieuwe poulain gaan weer samenwerken in The Wolf of Wall Street. De film werd geschreven door Terence Winter, de maker van The Sopranos. Can’t wait op deze veelbelovende film!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *