Kiss, Kiss, Bang, Bang

Hier is een romantische-komedie-actie film die binnenkort in onze zalen zal verschijnen met twee acteurs die niet van de minste zijn. In Kiss, Kiss, Bang, Bang (2005) zien we Robert Downey Jr. in de rol van Harry Lockhart, een dief op de vlucht die zonder het te weten een auditie doet voor een rol in een Hollywood detectiveverhaal. Om zich de rol in te prenten wordt hij gekoppeld aan Gay Perry (Val Kilmer), een zware jongen en een gefrustreerde actrice, Harmony Faith Lane (Michelle Monaghan). Ironisch genoeg komen zij terecht in het midden van een echte moordzaak. Bekijk hier de trailer van de film.

Deze film is het regiedebuut van Shane Black, de schrijver van de Lethal Weapon (1987) en co-scenarist van Last Action Hero (1993) en The Last Boy Scout (1991). Black had ook een scenario geschreven voor Lethal Weapon 2 (1989) maar dit bleek veel te donker te zijn voor Richard Donner (regisseur) en Joel Silver (producent). Martin Riggs (de rol van Mel Gibson) stierf op het einde van de film en daarmee zouden verdere sequels onmogelijk zijn en had je geenn happy ending meer. Black hield niet zo van sequels en hield de Lethal Weapon-saga voor bekeken.

Shane vind ik een van de betere scenarioschrijvers, misschien zelfs beter dan Quentin Tarantino, met dit verschil dat hij nooit eerder achter de camera is gekropen en uiteindelijk ook nooit bekend/erkend werd voor zijn werk. Met deze Kiss, Kiss, Bang, Bang brengt hij daarin verandering. Ik kijk hier echt naar uit, ook al ziet de film er vrij “licht” uit. En buiten het zwakke The Long Kiss Goodnight (1996) heb ik eigenlijk alleen maar plezier beleefd met zijn films.

1 Comment

  1. lord cms

    vond e stijl van humor een stuk beter dan in lethal weapon en veelzijdig van stomme komedie naar comisch in de thrill of horror als je snapt wat ik bedoel; dat zul je hopelijk la sje deze toch wel schitterende film gezien hebt 😉

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *