Impossible Field van Addidas

Er is momenteel een zalig tv-spotje te zien in de bioscoop van Addidas. Zelf draag ik Nike of Puma dus dit is geen gesponsorde marketing strategie. Ik hou gewoon van goed gemaakte filmpjes. We hebben al een pak knappe filmpjes mogen zien met ster-voetballers die op onmogelijke manieren de bal in het rond schoppen. Op een luchthaven, in een boot, op de top van een wolkenkrabber en zelfs in de hel tegenover demonen. In dit recent spotje zijn de spelers te zien op een veld die bestaande uit metalen balken die de contouren van het veld beschrijven. Op dit ‘onmogelijke’ veld moeten ze het opnemen tegen…eu…de Rode Duivels. Lol. Piece of cake, wat had je verwacht.


© 2005 Adidas

De spot is opnieuw van een uitstekende kwaliteit en toont aan dat voetbal voor het grootste stuk te maken heeft met balcontrole. De regie van het spotje was in handen van Daniel Kleinman, een semi-bekende videoclip maker die eveneens de gefilmde titel-sequentie van Die Another Day voor zijn rekening nam. Het filmpje is geanimeerd door het bekende 3D huis Framestore. Dit viel te lezen op hun site:

“The shoot itself took place over seven days in a large studio in Madrid. The entire space was painted blue, to save manoeuvring blue screens around all the different set ups. There were several sets, each designed for different types of shot.”

“Each of the stars was allocated six shots, and each was planned down to the last move.” zegt de Visuele Effecten Supervisor Bartlett. “These guys have schedules that you wouldn’t believe, so when they turned up we had to be ready to go. We had already set the camera’s positions on the set, marked up on the floor, and we knew exactly what camera shot we wanted. With Beckham, for example, we finished with him in 2 hours, which was actually early. Appearances notwithstanding, none of the star players was in the studio at the same time as any of the others.”

De spot duurt 60 seconden en heeft ongeveer 100 shots, die allemaal op de Inferno (post-productie machine) zijn bewerkt. Deze diversiteit maakt dat je de spot verschillende keren opnieuw kan zien en telkens iets nieuws ontdekken.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.