Neve Campbell dan toch niet in Scream 4

Het is al een tijdje dat we nog iets gehoord hebben van Neve Campbell. De actrice uit Scream 1, 2 & 3 zou plannen hebben daar nog een 4de deel aan toe te voegen. Neve (wat wordt uitgesproken als “Nev”) is niet meteen de beste actrice uit de Hollywood-stal, maar ze heeft iets dat de aandacht trekt.

En neen, het zijn niet haar rondingen, maar misschien wel haar brave-meisjes-look, haar schuchtere donkere blik of haar onschuldige glimlach. Misschien sinds kort iets minder onschuldig, sinds de actrice besloten heeft om toch naakt te gaan in films (onlangs nog in When Will I Be Loved (2004)), waar ze vroeger resoluut tegen was (Denk maar aan Wild Things (1998), waarin Denise Richards al het bloot voor haar rekening nam). En het werpt blijkbaar zijn vruchten af, want Campbell stapelt sinds kort het ene project na het andere op. Binnenkort dus ook Scream 4 (2011):

Neve Campbell has had discussions with the studio about a “Scream 4”. According to Wes Craven, the Weinsteins might be keen on pitting Sidney Prescott against the masked maniac again and have sounded out Campbell, whose about as busy as a burger barn at Easter these days, to see if she’s keen. From the sounds of it, and as he himself hasn’t been contacted about it yet, Craven won’t be involved in the film.

Toch moet men nog afwachten op een definief akkoord van Neve, want zij was een paar maanden geleden niet meteen opgewonden van het project. Volgens Campbell die in de 3 Scream films te zien was heeft het concept het einde van haar potentieel bereikt.

“It took them so much convincing to get me to do Scream 2 and Scream 3! There’s no point in doing a Scream 4. It did great things for my career, but it also hindered my career in certain ways. There’s just nowhere to go with the character. I mean, they’ve tried to kill Sidney. She should be in an insane asylum by now!”

Update 12/09/2005: Neve Campbell zal niet te zien zijn in Scream 4. Hoewel regisseur Wes Craven twee weken geleden in een interview zei dat Campbell geïnteresseerd was in een vierde Scream, is de actrice nu toch afgehaakt. Zelfs de gebroeders Weinstein, die de Scream films produceren, hebben Campbell niet over kunnen halen om de hoofdrol in Scream 4 te spelen.

Hoewel Scream 4 nog in de ontwikkelingsfase is en er nog niets definitief vast staat, is ook bekend dat regisseur Wes Craven niet aan het vierde deel van de horrorserie zal meewerken. Of Kevin Williamson, die beroemd werd met zijn Scream script, bij zal dragen aan Scream 4 is ook nog niet bekend. De enigen die hun medewerking al hebben toegezegd zijn het echtpaar David Arquette en Courtney Cox die opnieuw Gale en Dewey zullen spelen.

***Related Post***
27/07/2008: Scream 4 dan toch bespreekbaar

8 Comments

 1. Horst

  Volgens mij zal Scream 4 wel het nodige succes boeken, gezien de grote naambekendheid. Hoewel deel drie niet echt denderend was.

  Reply
 2. dave

  was idd maar zwakjes. Moet toegeven dat Wes Craven de laatste tijd meer ontgoocheld dan verrast…

  Reply
 3. angela

  Ik kijk er zeker naar uit.
  Ik vondt deel drie het aller beste.
  Heb heb een stuk of 31× gezien.
  Ik mis wel een beetje de horror van Wes Craven in deel 3, op naar 4 xD

  Reply
 4. dd

  ik heb wel zin in een hele hele hele enge scream die veel goorder is bloed dood, angst enzo.
  dat lijkt mij nou echt scream 4

  Reply
 5. screamLover!!

  Wrm gaat neve cambell niet mee doen in scream4?
  Ze is zo een goede actrice,vindt ik!!
  Wie gaat er nu de hoofdrol spelen in de volgende scream??

  Reply
 6. Koek

  Hoe kan je nou een vervolg op scream zonder NEVe!
  Neve is het gezicht van scream.
  Ik denk dat mensen scream dan gewoon neit meer accepter, ik ook neit denk ik

  Reply
 7. Raveena

  ik hoop wel dat er een Scream 4 komt maar het zal toch minder leuk zijn nu Neve er niet in zit..ik heb de trailer op youtube gezien van scream 4 en ik zag Neve er anders wel in..of mischien was het een nepe trailer

  Reply
 8. Aless

  En voor zover ik heb vernomen uit de laatste berichten is er (nog) geen sprake van Neve Campbell.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *