Revolver, de nieuwe Guy Ritchie

Het ziet er naar uit dat Guy Ritchie terugkeert naar zijn roots met een harde actiefilm, nadat hij zich even had vergaloppeerd met de romance Swept Away, waarin zijn vrouw Madonna nogmaals bewees dat ze veel moeite heeft om complexe emoties op een natuurlijke manier over te brengen. Maar zij was eigenlijk niet de oorzaak van de flop, maar wel de zwakke regie van Guy. Nu zet hij al zijn jetons op Revolver (2005) en hier is al een voorsmaakje met de trailer. De film is zichtbaar gemaakt met minder middelen dan zijn 2 vorige films, maar zal zeker vonken geven op het witte doek. De film komt bij ons uit op 28 september 2005.

Het heeft de regisseur van Snatch en Lock, Stock and Two Smoking Barrels zweet, bloed en tranen gekost om de film uit te brengen. En dat is enerzijds begrijpelijk wanneer je een langspeelfilm uitbrengt die wereldwijd nog geen miljoen euro opbracht (cf. Swept Away). Anderzijds is Guy talentvol regisseur en kon hij met een paar films zijn stempel zetten op het actie-genre.

Korte inhoud: In het misdaaddrama Revolver, in een co-productie en ge-adapteerd door Luc Besson, speelt Jason Statham de briljante gokker Jake Green, die tijdens een potje poker wint van casino eigenaar Dorothy Macha (Ray Liotta). Jake maakt alleen de fout om Macha zijn verlies eens lekker in te wrijven en vanaf dat moment rust Macha niet voor hij Jake heeft vermoord. Jake zoekt bescherming bij twee “broers”, de zwarte Avi (gespeeld door één van de enige popsterren die talent heeft als acteur, André Benjamin) en de blanke Zach (Vincent Pastore). Je kan je verwachten aan heel veel plotwendingen. Dit zijn echt het soort films waar ik naar uitkijk.

*** Revolver trailer ***

***Related Post***
15/03/2005: Guy Ritchie’s verlossing ligt in ‘Revolver’

1 Comment

  1. Mike

    Ziet er wel leuk uit
    Denk wel dat er minder humor aan te pas gaat komen zoals Snatch
    toch, kijk er al naar uit 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *