Dirty Tricks, Watergate film met Brad Pitt, Annette Bening en Meryl Streep

Het verwonderde mij al een tijdje dat niemand bezig was met een remake van All the president Men. Het was trouwens een nieuwe trend geworden om geld te slaan uit remakes van klassiekers. Maar ik was aangenaam verrast toen ik las dat er een adaptatie van het Nixon-schandaal in de maak, met 3 geweldige acteurs: Meryl Streep, Annette Bening en Brad Pitt. De film draagt de titel Dirty Tricks (2008) en zal geregisseerd worden door Ryan Murphy.

De film zal het verhaal vertellen van het schandaal vanuit het perspectief van de vrouw van John Mitchell, die de minister van Justitie was ten tijde van het schandaal. Murphy wil begin volgend jaar met de opnames beginnen.

Streep speelt Martha Mitchall, de vrouw van de minister. Paltrow speelt de vrouw van John Dean, de adviseur van president Nixon. In 1972 worden er vijf inbrekers betrapt in het hoofdkwartier van de Democratische partij, het Watergate complex. De inbrekers blijken Republikeinen te zijn die afluisterapparatuur wilden plaatsen in de vergaderzaal van de Democraten. De president van dat moment, Nixon, wil de zaak in de doofpot stoppen, maar dat lukt niet en onder grote druk treedt Nixon in 1974 af.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *