Julia Roberts stopt haar filmcarrière

Ik ben niet meteen een grote fan van Julia Roberts. Toch heeft zij iets wat bijvoorbeeld een Cameron Diaz niet heeft, en dat is ‘talent’. Vooral in Hollywood waar je als actrice het hoofdzakelijk moet hebben van je looks en sex-appeal. Julia gaf mij altijd de indruk een intelligente vrouw te zijn die nu een beetje wordt beschouwd als de ‘first lady in Hollywood’. Julia kreeg een tweeling (Phinnaeus en Hazel) en leek wel na Ocean’s Twelve verdwenen te zijn van de aardbol. Ze deed nog twee stemopnames voor animatiefilms (Charlotte’s Web en Ant Bully) en nu kondigt ze haar pre-pensioen aan.

Volgens een bron uit haar entourage is de actrice van plan om nog één keer te schitteren en het acteerwereldje daarna vaarwel te zeggen. Julia Roberts wil de rest van dit jaar volledig wijden aan haar voorbereidingen voor het toneelstuk Three Days of Rain dat volgend jaar in maart in première gaat.

Na afloop van het stuk heeft de actrice naar eigen zeggen al haar doelen bereikt en wil ze dan stoppen met acteren:

“Julia is done with Hollywood and starring in a Broadway play is the chance to make a graceful exit. She’s been talking about leaving Los Angeles and stopping the movie roles ever since the twins were born late last November. She wanted a change of scenery, a change of pace and a new challenge. She wants to take some chances. Julia doesn’t to be known simply as a movie star – she wants to be known as the consummate actress. She wants her kids to be able to look back on her career as something more than just the star of Pretty Woman.”

Laten we dit nieuws toch even met een korreltje zout nemen. Ik heb nog gehoord van acteurs die met veel ophef het einde van hun carrière aankondigen en dan na een paar maanden opnieuw in the picture zijn. Veel acteurs die de top hebben bereikt voelen vaak de drang om te stoppen uit schrik dat ze nooit meer dat hoogtepunt zullen bereiken en de berg van de ‘glitter en de faam’ aan het afdalen zijn. Maar eenmaal ze tot het besef zal komen dat er nog andere uitdagingen voor haar klaar liggen en dat kinderen opvoeden niet noodzakelijk een filmcarrière moet belemmeren, kan Roberts terugkomen op haar beslissing. Zo niet, dan verliest Hollywood één van haar grote sterren en is de industrie weer een stukje armer geworden. En ik zal tevens haar mooie grote glimlach missen.

***Related Post***
13/01/2006: Julia Roberts maakt haar comeback
02/08/2005: Sean Connery trekt zich terug
02/02/2005: Closer, filmbespreking

***Related Site***
Imdb: Julia Roberts

***Related Pics***
HQ pics van Julia Roberts: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *