Tsunami film met Amerikaanse held

Net zoals er al een paar films over 9/11 in de maak zijn komt nu ook een film over de Tsunami, een ramp die nog fris in het geheugen zit en waarbij 250’000 mensen het leven lieten en evenveel nog steeds vermist zijn. De film zal de Tsunami ramp niet ensceneren – hoewel we dat in de toekomst mogen verwachten – maar wel de lijdensweg van een Amerikaan die blootsvoets 100 km aflegt om zijn vermiste vrouw en kinderen terug te vinden. De opnames beginnen volg jaar in Indonesia. Scenarist Michael Patwin zei het volgende in Variety:

“This is a story of salvation, a tale of a man who realises exactly what he’s lost during his search to find it,”

…Perhaps conscious of possible accusations of a distasteful cash-in, producers intend to donate a “significant portion” of the film’s takings to disaster relief efforts.

Wel, ik moet toegeven dat ik verrast ben van de vrijgevigheid van de studio. Of dit een geldsom is, of een % van de winstmarges, dat kan ik nergens te weten komen. Er is enkel sprake van een ‘belangrijke portie’ van de winst.

Misschien moeten ze voor een dergelijk project ook een echte regisseur benoemen en niet iemand zonder ervaring zoals Michael Patwin. Als hij de film zal regisseren zal het hoofdpersonage waarschijnlijk een Amerikaan blijven en bijgevolg Amerikaans getint zijn. Ik vind persoonlijk dat de scenarist omwille van dit uitgangspunt misschien zijn scenario voor een bewerking uit handen moet geven. Zelfs al zit er Amerikaans geld in, ik denk niet dat het noodzakelijk is dat het een Amerikaan moet zijn als hoofdfiguur. Amerikanen waren bij deze ramp geen slachtoffer, wel hulpverlener. Dit is al een omgekeerde premisse waarmee de film begint. En waarom? Wat zei ik ook al in een andere post over Hollywood en zijn multi-culturele aanpak.

Ik ben echt benieuwd naar een trailer want met een dergelijk dodentol kan je niets anders dan respectvol de waarheid benaderen, ook al vertrek je vanuit een fictief personage. Wat ik uiteraard niet zou willen zien is een man die zijn vrouw zal vinden tussen de lijken, alive and well, en dat ze samen, happy together, opnieuw naar Amerika afreizen. Dit zou de eerste grote film over de Tsunami zijn, nog maar een jaar geleden.

***Related Post***
08/05/2006: Ridley Scott denk aan Gladiator 2 & Tsunami film

***Related Disaster Movie Posts***
13/02/2006: World Trade Center poster
05/02/2006: Orkaan Katrina verfilmd
14/01/2006: Poseidon remake
07/01/2006: Flight 93, nog een 9/11 film
21/09/2005: Oliver Stone krijgt geen carte blanche voor 9/11
08/07/2005: Oliver Stone maakt 9/11 film

***Related Site***
Site: feiten over Tsunami
Site: foto’s uit Phuket

Foto: Paula Bronstein (boven) en Anthony Johnson (onder)
Affiche: Boy meets Girl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *