Oorspronkelijke cast terug voor The Godfather en Scarface

Ik ben geen spelfreak, maar nu en dan kan ik genieten van uitzinnig knappe videogames zoals Grand Theft Auto, Doom 3, Metal Gear Solid, Silent Hill, Splinter Cell, Max Payne. De filmpjes in deze games worden met de dag beter en beter. De animaties zijn steeds meet een bron van inspiratie voor filmmakers die zich dergelijke visuele effecten in hun films kunnen veroorloven. Ook het plot wordt vaak geschreven door bekwame scenaristen. De dialogen in Max Payne zijn gewoon zalig:

Max Payne:
[narrating] They were all dead. The final gunshot was an exclamation point to everything that had led up to this moment. I released my finger from the trigger. And then it was all over. The storm seemed to lose it’s frenzy, and the clouds parted, giving way to the stars above.

NYPD Deputy Police Chief Jim Bravura:
[over megaphone from helicopter] Max Payne! This is Deputy Chief of Police Jim Bravura! You are under arrest! Throw down your weapons and surrender, now!

Max Payne:
[narrating] A bit closer to heaven.

Games worden dus meer en meer het onderwerp van een verfilming, maar tot nu toe zijn er niet meteen veel pareltjes verschenen (Doom, Tomb Raider). Omgekeerd is het bijna een soort routine geworden. Knappe films met veel actie-elementen krijgen vaak ook een game. Twee games gebaseerd op twee klassiekers zullen binnenkort het daglicht zien; The Godfather (VG – 2005) en Scarface (VG – 2005). Toch even de moeite waard om te posten.


scarface_game.jpg

Scarface: The World Is Yours © Radical Entertainment

Maar ook al zijn het twee films van hoge kwaliteit, de games in kwestie zien er nogal fake uit, ook al doen de makers de moeite om de originele cast van de films bij elkaar te brengen. Op de The Godfather site van EA-Games zien we bijvoorbeeld James Caan (Santino) en Robert Duvall (Tom Hagen) die zowel stemopnames als face-recognition acteerwerk verrichten. Ook Marlon Brando heeft zijn steentje bijgedragen vlak voor hij stierf, maar de opnamen bleken nadien onbruikbaar te zijn wegens de vermoeide stem en het ademhalingstoestel die de acteur bij zich had. Toch vind ik de beelden van de scènes uit de film overbodig en een beetje gekunsteld. De stem van James Caan is trouwens niet meer wat het geweest was en het lijkt of ze van de film een pastiche aan het maken zijn. Oordeel zelf, je kan een paar video’s bekijken op de site-link hierboven.

Het spel zelf ziet er veelbelovend uit. De bedoeling is om jezelf te bewijzen en je status te verhogen. In een criminele wereld is er uiteraard maar één manier om dat goed voor elkaar te krijgen: geweld. De game lijkt grotendeels te draaien om het verkrijgen van respect. En respect krijg je door tegenstanders uit de weg te ruimen.

Al Pacino wou geen stemopname doen voor The Godfather game. Wat de redenen is voor zijn afwijzing is niet duidelijk, maar Pacino gaf wel zijn toestemming om het personage Tony Montana naar zijn beeltenis te animeren. Maar wou eveneens geen stemopnames afnemen. Volgens de makers zal wel de stem uit de film gebruikt worden voor bepaalde scènes. Hier is de link naar de Scarface site. Hoewel Grand Theft Auto reeds een aantal scènes had die verwezen naar Scarface is hier dan uiteindelijk het “echte” spel. Het spel wordt door Radical Entertainment ontwikkeld (bekend van The Simpsons, Hit & Run en The Hulk) en uitgegeven door Vivendi. In de game mag je als Tony je eigen maffiarijk opbouwen, wat natuurlijk gepaard gaat met het nodige geweld.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *