Sean Connery trekt zich terug

Na Lance Armstrong geeft ook Sean Connery (75), één van de betere acteurs uit Hollywood, er de brui aan na een lange carrière van uiteenlopende kaskrakers. Dit nieuws zal de komende dagen wel in elke krant tot elk roddelblad verschijnen. Vooral dan ook zijn commentaar die hij had bij zijn vertrek. “Hij heeft genoeg van al die idioten in Hollywood”.

“I’m fed up with the idiots, the ever-widening gap between people who know how to make movies and those who green light them. I don’t say they’re all idiots – I’m just saying there’s a lot of them.”


Sean Connery in The League of Extraordinary Gentlemen © Twentieth Century Fox

Ik ben er zeker van dat we het na al die jaren van dwaze remakes en sequels wel weten wat hij bedoelt. Je moet maar gewoon even een kijkje nemen naar de de projecten van Uwe Boll die als meest waardeloze cineast nog steeds groen licht krijgt. Ik zou er niets op tegen hebben, was het niet dat hij honderden fans tegen de borst stoot met zijn vreselijke adaptaties. Maar mensen zoals Uwe en Paul W.S. Anderson kunnen maar overleven in het Hollywood circuit als er genoeg idioten rondlopen die uit zijn op slechts één ding; “geld maken”. Dat ze daarmee op lange termijn de filmindustrie aantasten kan hen een zorg zijn. Waar zijn al die goede films en waar zijn al die talentvolle acteurs naar toe? Maar Sean Connery laat de deur nog op een kier staan (met evenveel flair als Anthony Hopkins)

”It would almost need a Mafia-like offer I couldn’t refuse to do another movie.”

En dat komende van de man die ons Never Say Never Again bracht. We zullen zien wat de toekomst zal brengen. In ieder geval, de man is en zal een legende blijven. Hij is van hetzelfde hout gesneden als Marlon Brando en Al Pacino. Sean Connery mag dan wel politiek niet helemaal neutraal zijn, op acteervlak staat hij er altijd. Hij is voor ons de echte James Bond, en onvergetelijk in films als The Untouchables, Rising Sun, The Hunt for Red October, Family Business, The Name of the Rose, Marnie en nog veel meer. Hij heeft ook wel in zijn carrière een aantal beslissingen genomen die niet altijd rationeel verklaarbar zijn, zoals The League of Extraordinary Gentlemen en The Avengers. Hij wees ook de rol van Gandalf af in LOTR en de hoofdrol in de origine The Thomas Crown Affair (1968). Nobody is perfect. Waarschijnlijk zullen we hem voor de laatste keer zien als de vader van Indiana Jones.

***Related Posts***
13/01/2006: Julia Roberts maakt haar comeback
13/08/2005: Julia Roberts zet een punt achter haar filmcarrière

2 Comments

 1. |sm|

  Ergens wel jammer. Goed acteur. Maar ik hou liever ’t beeld van hem zoals ik nu heb, dan van een ouwe bompa die maar blijft acteren tot hij erbij neervalt!

  Reply
 2. Matula

  Die Kinofreunde zullen de sj’sende sj van S(j)ean Connery missen!
  Sjaken, not stirred.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *