The Punisher 2, this time you’ll get a real ass-whooping

En de sequels blijven schieten als paddestoelen. Ook al deed de eerste film het niet meteen geweldig aan de box-office, er is altijd wel ruimte voor een herkansing. Dit is het geval met de remake van The Punisher, met Thomas Jane als Frank Castle. Er is dus sprake om een The Punisher 2 uit de grond te stampen. De remake kreeg een budget van $33 miljoen en deed slechts $33.5 miljoen aan de box-office, wat voor een dergelijke Hollywood productie veel te laag is om uit de kosten te komen van promotie en distributie. Maar de film had een potentieel om als comic-book adaptatie meer winst te boeken.

Toen ik The Punisher in de bioscoop zag vond ik het maar niets. Mijn grootste kritiek was dat ik geen enkele band had met de personages. Het maakte me eigenlijk weinig uit wie er stierf of wie aan de dood ontsnapte. Slechts nadat je herhaaldelijk de film zou bekijken, zou deze lacune misschien verholpen kunnen worden. Maar laat alstublieft deze kelk aan mij voorbij gaan. De slechteriken (oa. John Travolta) waren ook doetjes vergeleken met het gal-spuwende hoofdpersonage. Ik verwachtte niet meteen Shakespeare, maar haal het punisher-logo weg en je blijft over met een fascistische Death Wish film.

De pianist die voor mij beschoten mag worden was in dit geval toch wel de regisseur (Jonathan Hensleigh), die het ene cliché na het andere opeen stapelde, in de dwaze hoop dat het publiek tevreden zou zijn met een paar explosies en wat spierbundels die doorheen muren storten. Je weet wel, het is een strip-verhaal dus moet je niet al te nauwgezet te werk gaan. Fout! Uiteindelijk ging de titel niet over het hoofdpersonage, dan wel over de waarschuwing naar het publiek toe.

Er zat dus veel meer in dan een lichtzinnige revenge-thriller, die op momenten zo slecht was dat het bijna een komedie werd. Met iets meer gevoel voor story-telling zou deze Marvel-adaptatie kunnen fonkelen als een Batman-film. Of misschien moeten ze personages uit de comic-wereld gaan combineren, zoals deze zalige tekening van The Punisher and Wolverine. Now we are talking. Er zijn honderden pistes die ze kunnen bewandelen. Het is de acteur Jane Thomas die zelf het woord nam in een interview op Comic Con:

The script is locked and production is hoped to begin at the end of the year! Although they are still very much in search of a director as Jonathan Hensleigh is not returning, not through choice but through other work commitments. Jane believes the location of the script is moving away from Tampa and into New York, specifically Hells Kitchen!

Een nieuwe regisseur en geruchten dat Michael Keaton de cast zou vervoegen. Het klink allemaal veelbelovend. In ieder geval kan de sequel moeilijk slechter zijn dan de vorige versie. Trouwens, waarom vragen ze niet aan Dolph Lundgren, het Punisher gezicht uit de filmversie van 1989, voor een rolletje. Iemand moet hem redden uit het B-film circuit. Zijn er Punisher fans onder jullie?

***Related Posts***
09/12/2008: The Punisher War Zone flopt … zoals verwacht
02/08/2008: Punisher-regisseur ontslagen
26/07/2007: Ray Stevenson vertolkt Frank Castle in The Punisher 2
02/10/2005: The Punisher 2 ‘R’ rated ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *