Ridley Scott kiest voor Alien 5

Iets wat je vaak merkt bij populaire regisseurs is dat ze zoeken naar een gezonde afwisseling tussen entertainment films en ambitieuze, dramatische prenten. Een Steven Spielberg draait een Jurassic Park vlak voor een Shindler’s List, of een War of the Worlds voor een dramatische film over de Olympische Spelen in 1972. Een Luc Besson produceert een resem actie/komedie films zoals Taxi en Yamakazi om daarna meer ambitieuze projecten te regisseren zoals The Fifth Element of Arthur chez les Minimoys. Deze afwisseling zorgt uiteraard voor financiële impulsen die risicovolle projecten kunnen ondersteunen. Ridley Scott is nu opzoek naar een potentiële kaskraker om het toch wel ontgoochelende box-office resultaat van Kingdom of Heaven enigszins om te keren. De film, met een productiebudget van 130 miljoen euro, deed in de VS nog geen 50 miljoen dollar. Gelukkig deed de buitenlandse markt het iets beter met 152 miljoen euro. Of daarmee de film uit de rode cijfers kan kruipen blijft nog de vraag, want het prijskaartje van de promotiecampagne zit uiteraard niet in de productiekost. Het nieuws van de dag is dat Ridley Scott steeds meer Alien 5 in overweging neemt.

Ik had eerst gevreesd voor een vervolg op Gladiator (zie post), maar ben opgelucht met zijn voorkeur. De alien-films zijn kwaliteitsvolle filmprojecten met een hoge entertainmentwaarde. Sigourney Weaver had al een paar keer aan de mouw getrokken van Ridley, en uiteindelijk zal dit zijn vruchten hebben afgeworpen. Na de eerste sceptische en negatieve reacties gelooft Ridley nu in een 5de luik op de saga. Cinematical schrijft het volgende:

…the Co-Chairman of Fox Filmed Entertainment Tom Rothman…revealed that Ridley Scott may be interested in making a fith Alien movie: “Every time I see Ridley Scott he still talks about Alien so there’s always a possibility of him doing the next one”, he says. “I don’t think it’s near-turn, I think he has a couple of other movies he wants to do first, but we have a deal with Ridley and it’s always possible”.

Hopelijk trekt Ridley zich niet veel aan van het idiote vervolg op Alien vs. Predator. Of Sigourney Weaver zich kan verheugen met de mood-swing moet nog bekeken worden. Gezien prequels de nieuwe formule blijkt te zijn in Hollywood zou het wel eens kunnen dat er geen Ripley meer zal zijn. Maar dit is uiteraard speculatie. Ik blijf de verwikkelingen volgen…

***Related Posts***
28/08/2007: Aliens vs. Predator: Requiem trailer
12/02/2006: Freddy vs Jason vs Michael Myers
18/07/2005: De slasher-film
03/11/04: Alien vs. Predator van Paul W.S. Anderson
23/08/2004: Freddy vs Jason vs ASH
27/07/2004: Alien vs. Predator vs. Stupid Scientists

***Related Posts***
05/09/2006: Gladiator 2: A Hero Will Rise Again
23/06/2006: Ridley Scott interesse in GUCCI film
08/05/2006: Ridley Scott denk aan Gladiator 2 & Tsunami film
09/07/2005: Ridley Scott kiest voor Alien 5
11/05/2005: Arabieren tevreden met Kindom of Heaven
08/05/2005: Kindom of Heaven review
10/04/2005: Ridley mag kiezen tussen Gladiator II en Alien 5
04/04/2005: extended trailer van Kindom of Heaven
17/08/2004: Orlando Bloom als kruisvaarder

2 Comments

 1. |sm|

  keep us informed!

  Reply
 2. Mich

  heb zonet die trailer gezien op youtube
  http://youtube.com/watch?v=i_UI2BXL0H8
  en ik moet wel zeggen
  dang
  deze ziet er véél goorerderer uit dan den eerste avp
  ik hoop echt dat deze geslaagd zal zijn

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *