Na Omen 4 komt The Omen 666

Dit is nog eens wat grappig nieuws over een mogelijk vervolg om de Omen-films. Volgens 20th Century Fox zouden er plannen zijn om een Omen film uit te brengen voor – en nu komt het – 6 juni 2006. De bron van dit nieuws is nog niet bevestigd, maar in plaats van op zoek te gaan naar nieuwe schrijftalenten zitten die studiobonzen liever te brainstormen van hoe ze volgens de regels van de marketing hun nieuwe film op de massa kunnen loslaten. De Hollywoodfilm lijkt steeds meer op een reclamestunt. De titel van het project draagt niet de naam The Omen 5, maar wel The Omen 666, kwestie van een paar episodes over te slaan om te komen tot de essentie. lol.

Ik lig niet wakker van die duivelse datum, vooral achter het misbaksel Omen IV. De eerste The Omen (1976), geregisseerd door Richard Donner (Superman, Lethal Weapon), kan gemakkelijk ondergebracht worden als één van de 10 meest schrikwekkende horrorfilms ooit gemaakt. Het bracht het genre tevens dat laatste vonkje van genialiteit en credibiliteit, alvorens de slasherfilm alles zou kortwieken en de popcornmachines in de bioscoopcomplexen op volle toeren doen draaien. Neen, dit is geen nostalgisch klaaglied, maar wel een realiteit. Het horror-genre is een pastiche geworden. Een dood lichaam, drijvend over het wateroppervlak, en heel af en toe krijg je nog een stuiptrekking die voor wat deining zorgt. Dan denk ik aan The Silence of the Lambs, The Others, Ringu, Jacob’s Ladder.

De sequel van Omen bracht meer doden en meer gore, maar was uiteindelijk minder beangstigend dan het origineel. En met Omen III hadden we het zo een beetje gehad met Damien Thorn die lukraak mensen vermoordt en altijd wint omdat hij de Zoon van de Duivel is. Het was niet te verwonderen dat het vierde deel een straight-to-video film werd. De film had net dezelfde korte inhoud als de rest – jonge familie, met politieke banden, adopteert een kleine met Duivelse roots, die op een Carrie-achtige manier het ene na het andere slachtoffer maakt. De spreuk: “Als je er één hebt gezien, heb je ze allemaal gezien” is hier meer dan ooit van toepassing. Ik ben dus, op zijn zachtst uitgedrukt, nogal sceptisch over Damien 666. Op basis van korte inhoud, crew en cast zal ik uiteindelijk wel uitmaken of ik de film in de bioscoop zal zien, of hem toevallig voorbij zappen op tv.

***Related Posts***
05/06/2006: 6 minuten van The Omen
27/04/2006: officiële trailer van The Omen
08/10/2005: Mia Farrow in The Omen 666

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.