The Fast and the Furious 3 in de startblokken

Geen vervolg van xXx voor Vin Diesel, maar misschien ziet hij wel een ritje in het derde deel van The Fast and the Furious zitten. Het eerste deel kon nog door de beugel (dankzij een charismatische Vin Diesel), het tweede deel (2 Fast 2 Furious) was ronduit pathetisch. Ik hou van snelle wagens en stoere carbabes, maar ik hunker ook naar een sterk onderbouwde dramatische explosie van plottwisten en daverende actie-sequenties, gekruid met sterke personages en sappige dialogen. In tegenstelling tot veel fans van The Fast and the Furious, ben ik niet tevreden met een paar races in de straten met blinkende sportbakjes met neonlampen. Ik wil ook wel een goed verhaal. Op Coming Soon staat het plot te lezen van The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006).

Korte inhoud: Shaun Boswell (Lucas Black) was altijd al een buitenbeentje. Zijn enige binding met de buitenwereld is illegaal straatracen. Om aan celstraf te ontkomen moet hij naar zijn vader in Tokio die daar in het leger zit. Japan is nu net het land waar het straatracen is uitgevonden… Bij zijn eerste mislukte poging neemt hij het op tegen de “Drift King” die banden heeft met de Japanse maffia, Yakuza. Hij begeeft zich noodgedwongen in de onderwereld van Tokio in een spel op leven en dood.

Het lijkt wel of ze nieuw leven willen blazen in de franchise, na een teleurstellende sequel. Spijtig genoeg zonder Paul Walker en Vin Diesel (die laatste heeft slechts een cameo-rol). Er is ook een nieuwe regisseur aan boord, Justin Lin. Niet meteen een bekende figuur in de filmwereld maar toch een regisseur met verdienstelijk werk op zijn curriculum, zoals Better Luck Tomorrow. Hij zou zelfs bezig zijn met een remake van Old Boy. Waarom ze in godsnaam Old Boy opnieuw moeten maken is onbegrijpelijk. Hollywood….gewoon hopeloos.

***Related Posts***
19/03/2015: Fast & Furious 7 review
05/02/2015: Een eerste blik op Fast & Furious 7
01/12/2013: Paul Walker overleden
13/09/2013: Furious 6 review
28/09/2011: Fast Five review
02/05/2011: Fast Five plundert de box-office
07/02/2011: Dwayne Johnson in vendetta-stijl in Faster
02/04/2009: Fast and Furious blu-ray tripack
26/08/2008: Fast & Furious teaser trailer
13/06/2005: Fast and Furious 3 in de startblokken

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *