Russell Crowe opgepakt

Oooh wat een verrassing. Onze Russell Crowe heeft weer iets doms gedaan. Ook al is hij zonder enige twijfel een van de beste acteurs in Hollywood, hij kent zijn grenzen niet en laat zich teveel meeslepen door de roem en de erkenning. Sommige acteurs zijn daar immuun voor, ik denk dan bij ons aan een Jan Decleir en een Koen de Bouw. Andere acteurs krijgen het snel hoog in hun bol. Maar Russell heeft toch wel een ernstige afwijking. Globe & Mail schrijft het volgende:

Acteur Russell Crowe was maandagmorgen gearresteerd, volgens de politie, omdat hij een telefoon had geworpen naar een bediende van het Manhattan Hotel waar hij verbleef. Crowe (41), die in zijn laatste film, Cinderella Man, de rol van een bokser speelt, kreeg het aan de stok met de bediende rond 4u20 ’s morgens. Volgens zijn advocaat wou hij zijn vrouw bereiken in Australië via de telefoon op zijn kamer maar kreeg maar geen lijn. Hij kreeg het op zijn zenuwen, trok de telefoon uit de sokkel, ging naar de balie en smeet het ding in het gezicht van de bediende.

Ik weet uiteraard niet wat die hotelbediende tegen hem had gezegd en hoe Crowe de telefoon had geworpen (boogballetje of een strike in zijn gezicht). De straf die hij zou kunnen krijgen is 4 jaar voorwaardelijk. Toch zwaar. Hier in België kan je kinderen van de baan af rijden voor heel wat minder. Soit, Crowe had beter moeten weten. Blijkbaar komt het verstand niet bij iedereen met de jaren. In zijn verdediging heeft Crowe dan toch publiekelijk zijn excuses aangeboden en zei dat dit één van de domste dingen was die hij ooit had gedaan. Ik heb daar toch moeite mee om dit te geloven.


© Universal Pictures

De kans is groot dat Russel Crowe Hollywood verlaat wanneer zijn rechtzaak achter de rug is. Crowe, die in november voor het gerecht moet verschijnen zweert dat hij zijn explosieve karakter niet aan banden zal leggen. Indien hij veroordeeld wordt kan hij een gevangenisstraf van maximaal 7 jaar oplopen, en kan hij een verbod krijgen om in de VS te werken…De acteur vraagt zich af of acteren allemaal nog wel zin heeft dan.

“Maybe it’s better I don’t travel to America. Maybe it’s better I don’t work in the area of the business that attracts so many flies.You tell me to piss off too many times and I probably will. I don’t mind shrinking my professional life. They all want me to be examined by psychologists. I come from a different culture. If I’ve got something on my mind, you’ll hear about it. Voila, mental anguish solved.”

Crowe betaalde reeds een schadevergoeding van 6 getallen aan de conciërge van het hotel die de telefoon in zijn aangezicht kreeg.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *