Een tweede kans voor Mickey Rourke

Er zijn weinig promotiecampagnes die zo geslaagd zijn als die van Sin City. De zwart/wit affiches waren, net zoals de film, bewerkt met een aantal dominante kleuraccenten. We hadden Bruce Willis als Hartigan, de sexy Jessica Alba als Nancy, de verrassende Benicio Del Toro als Jackie Boy, de dominante Rosario Dawson als Gail, de knappe Brittany Murphy als Shellie, de aantrekkelijke Clive Owen als Dwight, tot zelfs de groepsfoto van de bende. Maar wat was er gebeurt met MARV, gespeeld door Mickey Rourke?! Wel, hij kreeg een kleine rode banner. En dat kon er bij mij niet in. Mickey was voor mij alles waar Sin City voor stond. Mickey was gewoon het meest imposante personage uit de groep. En deze selecte groep bestond uit een verzameling van grote namen (Del Toro, Owen, Willis, Murphy). Waarom verscheen hij niet in een gelijkaardige poster? En waarom stond hij niet op de groepsfoto. Het leek wel of hij slechts een bijrolletje had.


poster,comics,mickey rourke,sin city,brittany murphy
© Dimension Films

De sleutel tot het vraagstuk vond ik na enig zoekwerk. Het was hoogstwaarschijnlijk een duidelijke en overwogen beslissing van Dimension (de studio). Mickey Rourke vecht al 15 jaar lang met drugs en alcohol problemen. En net zoals met Tom Sizemore kan dit de carrière van een acteur in het slop helpen, of zelfs vernietigen (cf . River Phoenix). Rourke had de ene uitspatting na de andere en geen enkele regisseur wou nog met hem werken. Of toch. Ja, Erik Van Looy had nog plaats in zijn 2de langspeelfilm Shades, met Gene Bervoets en Jan Decleir. De regisseur van Sin City, Robert Rodriguez, wou absoluut met Mickey Rourke werken, maar de studio nam enige reserve.

sin_city.gif
© Dimension Films

Rourke vocht en overwon, zo blijkt. Ik kan weinig respect hebben voor de afdwaling, maar heb des te meer respect voor iemand die er alles aan doet om deze verslaving de baas te zijn. Hij kreeg een nieuwe kans voor een grote rol en mocht nog eens op de ‘red carpet’ lopen. In een artikel op ChinaView stond het volgende:

The 48-year-old star turned every director against him during the 1980s, when his alcohol and cocaine habits prompted violent outbursts, which eroded the trust and patience of those around him. But director Robert Rodriguez gave him the opportunity to rebuild his acting career, by offering him the role of street fighter Marv in the big screen comic book adaptation – and Rourke is overwhelmed by his unexpected comeback.

He says: “Walking down the red carpet, I thought: ‘Is this really happening after all this time?’ I almost burst into tears. “I am so grateful for my second chance. I was finished, crazy, washed up. I don’t feel like I deserve it. I just feel grateful.”

Rourke, die ook geen publiciteit kreeg met zijn andere opkomende film Domino, heeft ondertussen zijn Sin City poster gekregen. De toekomst zal uitwijzen of hij sober kan blijven. En ik hoop het echt want Rourke is een zaaaalig acteur.

***Related Posts***
01/06/2014: Sin City Blu-ray review

1 Comment

 1. Justin

  Hello!

  Love your blog… just writing to let you know that our website, Mutant Reviewers (www.mutantreviewers.com), is doing a special “Trek Wars Week” for the week of June 5-11, in which we’ll focus on Star Trek and Star Wars movies through reviews, polls and articles.

  Our staff of seven really loves working on our site (which loves all movies geek and cult), and have gone to extra lengths to make this upcoming theme week a special one for our visitors. If you would let your readers know about this event, that would be terrific!

  Best,
  Justin
  http://www.mutantreviewers.com

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *