John Carpenter opnieuw achter de camera

Mag het al eens gezegd worden dat de meeste big-budget Amerikaanse films die we te zien krijgen dat sprankeltje vernieuwing en lef missen. Daarom kijk ik zo uit naar de mogelijks nieuwe film van John Carpenter. Ja, u hoort het goed, de meester van de horror is terug na 5 jaar films te hebben geproduceerd. Zijn laatste film was Ghosts of Mars uit 2001. Zijn nieuwe film zal The 13th Apostle heten.

De regisseur van Halloween en The Thing heeft zich laten verleiden door het script van de MacGyver schrijver Paul Margolis. Het scenario handelt over een detective die een onderzoek verricht naar een serie moorden die allen te maken hebben met een internet-serial-killer-club. Ik hoop in ieder geval dat we een Carpenter mogen verwachten in supervorm, want zijn laatste films waren nu niet meteen kaskrakers. Toch signeert Carpenter zijn films met een persoonlijke en zeer herkenbare touch: donkere fotografie, synthesizer-composities, een hoog dodental, veel verwijzingen naar westerns, meestel is het hoofdpersonage een anti-held en al zijn films zijn gedraaid in anamorphobe lenzen.

***Related Posts***
21/06/2006: Rob Zombie maakt Halloween remake
19/03/2006: The Devil’s Rejects review
12/02/2006: Freddy vs. Jason vs. Michael Myers
10/10/2005: Top 10 van de Beste Horrorfilms
18/07/2005: Het slasher klimaat

1 Comment

  1. TTC

    Ik kijk er al naar uit!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *