Een tv-serie na Revenge of the Sith

De meningen zijn over het algemeen vrij positief over de nieuwe Star Wars film, Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005). Blijkbaar zouden er veel betere actie-scenes zijn en betere dialogen (- dat laatste moet niet moeilijk geweest zijn vergeleken met die dwaze replieken in die 2 vorige prequels). De film zou ook een stuk grimmiger zijn. De negatieve kantjes van de film vallen eigenaardig genoeg quasi allemaal op het personage van Padmé Amidale, die blijkbaar de plaats heeft ingenomen van Jar-Jar Binks. Maar dat wordt dan weer ruimschoots goed gemaakt, zo blijkt, door de relatie tussen Anakin en Palpatine. Ik ben echt benieuwd, maar ik ga de film dus volgende week niet kunnen zien in première, gezien ik, zoals sommige onder jullie weten, dan zelf op een filmset actief ben.

Het leuke nieuws die ik vandaag las is dat er een tv-serie van Star Wars zal gemaakt worden. Coming Soon schrijft het volgende:

I was just watching the news over here in Australia and they said that the TV series will be shot in Australia and a deal will be done this June. The show will be one hundred episodes long and one hour each.

Wow, dat wordt een serieus dure zaak. Ik hoop dat ze zich niet zullen verslikken. Dat wat werkt voor Star Trek, werkt misschien niet meteen voor Star Wars. Het publiek zal visueel veel verwachten van de Star Wars-reeks, en gezien dit uiteindelijk niet te betalen bestaat de kans dat de omgevingen er fake zullen uitzien. Ik vraag me ook af in hoeverre deze serie afbreuk zal doen aan de films. Ik ruik ook teveel de geur van winstbejag (vooral met de geruchten dat ze ook een 3D/2D cartoon serie willen maken, genaamd The Clone Wars, die zich situaart na Attack of the Clones). De makers van de serie 24 hebben met een minimum aan middelen een super-serie kunnen maken, maar zij moesten hun geld niet spenderen aan het maken van futuristische kostuums, decors en CGI.

1 Comment

  1. dries

    wel, gewoon even vermelden dat er al een animatieserie van star wars gemaakt is: Clone Wars. George Lucas heeft het allemaal zelf bedacht, en hem vertrouw ik toch een beetje in dat geldbusinesswereldje.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *