Setfoto’s van Doom

Een tijd geleden had ik het nogal moeilijk met de geruchten over de Doom Film. In een eerste stadium van het scenario zou de film compleet zijn afgeweken van het spel, met een bio-hazzard explosie en een confrontatie op een ruimteschip. Een complete Resident-Evil-rip-off. Maar de productie heeft blijkbaar de tijd genomen om aandachtig alle filmforums gelezen met de bakken kritiek over de ingeslagen weg.

Resultaat: Het scenario heeft dus de nodige wijzigingen aangebracht en het plot van Doom is nu datgene van ‘Doom 3: het spel’. Het plot ontrolt zich in het jaar 2145 waarbij een groep mariniers, niet naar Mars, maar wel naar een afgelegen planeet worden gestuurd om er een laboratorium te beveiligen, die belaagd wordt door buitenaardse wezens.

Toch is er niet meteen reden tot grote vreugde want de geruchten over de film blijven hoe dan ook vrij negatief. Ook het interview die The Rock is niet meteen hoopvol:

The flick is funny, but it is rated R, as it is unapologetic, like the game. He loves blowing stuff up. He recalls the actor who said he doesn’t like to use guns or blow things up, but Rock says he’s not like that. He loves using powerful weapons He gets to use a bio force gun in the movie and the letters “BFG” is actually written on the big friggin’ gun. So he had a great time doing that movie.

That’s it? Ik bedoel, je zit dan te wachten op nieuws over de film – die momenteel wordt afgewerkt – en dat is alles wat je te horen krijgt : “De BFG zit in de film”. Oooh waauw, is dit verondersteld mij over te halen om naar de bioscoop te gaan? Deze Bio-Force Gun (of Big Friggin’ Gun) is misschien wel een belangrijk item in het spel, maar daarmee maak je nog geen film! De reden waarom ik misschien zou gaan is omwille van acteur Karl Urban, die zijn eerste hoofdrol in een film heeft gekregen. Je herkent hem vast nog uit The Bourne Supremacy en Riddick. Ik ben dus tevreden over het wijze besluit van de studio om het verhaal voor een groot stuk naar zijn roots te brengen en dat we te maken hebben met een ‘R’-rated film. Hier zijn in ieder geval 3 weinig verrassende foto’s van de film (neen, geen monsters te zien), afkomstig van GameSpy.com: 1, 2 en 3.

1 Comment

  1. marcus

    dave, why don’t you write this in ENGLISH !?!
    Looks like a great blog !!!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *