Jessica Simpson in The Dukes of Hazzard

‘Popsterren in films’, een fenomeen dat blijkbaar nog niet is achterhaald. Toch was er even een stille hoop dat Guy Ritchie’s fameuze flop, Swept Away, met Madonna als aandrijvende mosselschelp, de studio’s tot inkeer zou brengen. Wel neen, de ‘hit-and-miss’ tacktiek blijft slachtoffers maken. Binnenkort verschijnt er opnieuw een prachtexemplaar in de zalen waarin 2 Shakespeare virtuosen Jessica Simpson en Jackass frontman Johnny Knoxville in het gareel werden geslaan. En om deze twee pop-exemplaren te vergezellen in het omploegen van de zoveelste cliché-komedie werd de hulp ingeroepen van Seann William Scott, in de filmversie van The Dukes of Hazzard.

Ik moet toch bekennen, dat ondanks de soms infantiele uitspraken en reacties, Jessica Simpson het toch voor elkaar krijgt om ik weet niet hoeveel miljoenen platen te verkopen en ervoor te zorgen dat MTV haar elke dag met de camera op de hielen zit. Naïef? Dat zou ik toch niet meteen durven zeggen. Jessica speelt perfect haar rol, net zoals Britney Spears trouwens, in een soort maagdelijk-millennium-teenage-pop-babe-imago. Met de aangekondigde zwangerschap van Britney is nog de vraag of deze babe-gone-bad nummer 1 zal blijven. Jessica doet volgens mij goed haar best om dat imago nog hoog in het vaandel te dragen. Het zijn trouwens die piepjonge teenagers die met het zakgeld van papa en mama eigenlijk haar huis afbetalen in California.

Wat er ook mag gezegd worden, ik respecteer haar carrière als zangeres maar heb gegronde bedenkingen op haar acteer-carrière. Maar wie weet, misschien zal ze meer vonken geven op het witte doek dan pakweg een Lindsay Lohan. Niet dat dit een moeilijke opgave voorstelt. We zullen afwachten.

Jessica wordt in ieder geval knapper met de dag, met of zonder de hulp van gezonde voeding en een bekwaam plastisch chirurg. Ook al heeft ze niet veel om het lijf, we kunnen nog altijd genieten van het vormelijke aspect, niet? En na Dukes staat een tweede film in de startblokken, Room Service. opnieuw een komedie over een rijke dochter die onterfd wordt en gedoemd is te werken in een hotel om haar schulden te betalen. Premisse van het verhaal: “Ook rijke dochters die met hun gat in de boter zijn gevallen, hebben verborgen talenten.” Binnenkort bij jou in de plaatselijke videotheek, naast de DVD’s van xXx: state of the Union, Crossroads, Dying for Dolly en Get Rich or Die Tryin’.

De korte inhoud van The Dukes of Hazzard voor wie er van wakker zou liggen: De film is een film-adaptatie van de gelijknamige tv-serie met de mooie Catherine Bach als Daisy Duke, die nu wordt vervangen door de aantrekkelijke Jessica Simpson, die tijdens de casting kon overtuigen met een aanstekelijke voorgevel als een niet te miskennen achterzijde. We volgen de avonturen van Bo (Scott) en Luke (Knoxville) Duke, die met de hulp van de sexy Daisy (Simpson) hun boerderijtje proberen te redden van de corrupte Hazzard County commissaris Boss Hogg (Burt Reynolds). Daarvoor zijn ze vaak te zien in hun oranje Dodge Charger uit 1969 waarmee ze de dwaze Sheriff Roscoe P. Coltrane steeds te snel af zijn.

Om de feestvreugde niet te bederven na het lezen van de samenvatting zijn hier nog wat argumenten om de verdiensten van de straight-to-video-film te ondersteunen.

***Related Posts***
02/03/2006: Mariah Carey opnieuw voor de camera tegen beter weten in
04/12/2005: Avril Lavigne in The Flock
04/11/2005: Bij MTV slaat de verwarring toe
02/06/2005: Fred Durst in Population 436
30/04/2005: Jessica Simpson in The Dukes of Hazzard
19/03/2005: Paris Hilton in House of Wax
04/03/2005: Pink in Catacombs
05/01/2005: Britney Spears In the Pink
04/01/2005: Jenny McCarthy in Dirty Love
02/12/2004: Usher In the Mix
15/10/2004: Marilyn Manson in Wonderland
11/10/2004: Eminem in de voetsporen van James Bond

***Relates Sites***
Officiële site: http://dukesofhazzard.warnerbros.com
Imdb: The Dukes of Hazzard
Calendar: Front Page, January, February, March, April, May, June, July, August, September, October, November, December

1 Comment

  1. Jeffrey

    Heb ergens gelezen dat ze in aanmerking zou komen voor een remake van Pretty Woman. Ben benieuwd. Ok, ze acteer niet zo best, maar dat is voor die rol nu niet echt een probleem denk ik.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *