Transformers…. more than meets the eye

Vele van jullie die net zoals mij zijn opgegroeid met de Club Dorothée zullen vast wel een heleboel knappe tekenfilms hebben gezien, gaande van Les Chevaliers du Zodiac tot Dragon Ball Z. Voor zover ik weet zijn er jammer genoeg nog geen plannen om deze twee te verfilmen. Ze zijn wel bezig met de ‘CGI-ingespoten live-action adaptatie’ van Transformers (2007) die in november 2006 moet uitkomen. De regie van de film ligt in de handen van de Hollywood Actie Regisseur Michael Bay.

De keuze om voor Bay te kiezen lag een beetje voor de hand, vooral na het zwaar geschut in Bad Boys II en Pearl Harbour. Ik had eigenlijk nog een kleine hoop dat het James Cameron ging worden (The Terminator, Titanic). Met Bay ben ik bang dat hij de film opnieuw belachelijk zal maken met idiote one-liners en reclame-geïntoxiceerde-camera-bewegingen. Hij mag niet vergeten dat de jeugd van toen nu een leeftijd hebben tussen de 25 en 35! Maar aan de andere kant, als hij het met evenveel flair kan maken als het laatste nieuwe tv spotje van Citroën C4, moet dit wel lukken. In de spot zien we namelijk een schitterend geanimeerde auto die transformeert in een robot en begint te dansen op de muziek van Jacques Your Body door de “Britse” elektronische dance groep, Les Rythmes Digitales.

Ik kan nauwelijks wachten op hun casting voorstel voor Optimus Prime (misschien Michael Clarke Duncan), Megatron (waarschijnlijk Ian McKellen), Starscream (ik hoop dat ze hiervoor niet Ben Afflick zullen kiezen maar ik vrees er een beetje voor), Ramjet (Vin Diesel zou mooi zijn), Bumblebee (waarom niet Owen Wilson), Wheeljack (Chris Rock, yeah), Spike (Kieran Culkan ! jawel, het broertje van Macaulay) en Warpath (door niemand minder dan Jack Black). Laten we afwachten… “Transformers…. more than meets the eye.”

***Related Posts***
24/07/2007: Transformers review **
23/02/2007: Transformers 2?
21/12/2006: Transformers trailer
07/08/2006: Top 10 van de Meest Verwachte Comic-Book Films
01/07/2006: Transformers op Mars
15/06/2006: Transformers op ijs
17/05/2006: Michael Bay koopt Digital Domain
22/04/2006: Transformers casting nieuws

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *