Meg, de nieuwe Jaws

Ieder jaar krijgen we een portie vleesverscheurende krokodillen over ons heen, een aantal gulzige anacondas of een paar dodelijke en harige spinnen. Wel nu is het opnieuw de beurt aan een bloeddorstige haai. En gezien we ons binnenkort mogen verwachten aan de nieuwe DVD-box van Jaws, kan men niet klagen over de ongepaste timing. Movieweb schrijft het volgende:

New Line Cinema heeft de rechten opgekocht van MEG, een nieuw horror-avontuur van Steve Alten, over een prehistorische, 24 meter lange haai (Carcharodon megalodon), in een regie van Speed-regisseur Jan de Bont.

De haai teistert de kusten van California en twee mannen met tegenovergestelde belangen krijgen de taak om de dreiging te neutraliseren.

Verwacht niet meteen een film met het charisma van Jaws, maar eerder een plezierboot-ritje met een beetje Speed en daarbovenop een Twister. Jan de Bont was de DOP (Director of Photography) op heel wat actiefilms, van Die Hard tot Lethal Weapon 3. Op vlak van regie is hij niet meteen een garantie op een geslaagde film (cf. Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, The Hauting). Hopelijk zal de Bont met Meg een kassucces maken, anders gooien de studio’s hem letter voor de haaien. Als je even een kijkje neemt op de site van Steve Alten (hierboven) zie je dat er reeds 3 delen zijn. Ik ruik dus materiaal voor een nieuwe trilogie. Jan de Bont is misschien een gewaagde keuze.

***Related Posts***
09/07/2007: Meg uitgesteld !
18/04/2006: MEG afbeelding
08/06/2005: Piranha’s remake

***Related Site***
Docu: tand van een Megalodon

1 Comment

  1. michiel

    dus dat ding leefde zo gezegd in de phrehistorie
    lol

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.