Gladiator II of Alien 5

Een tijdje geleden was er sprake om een vervolg te knopen aan Gladiator, ook al stierf Maximus op het einde van de film in de arena. Lap! Nu heb ik het einde van Gladiator verklapt. Maar ik denk niet dat er veel mensen zijn die deze film nog niet hebben gezien. De promotie van deze film was overweldigend en de box-office mocht de vruchten plukken. En blijkbaar zou regisseur Ridley Scott niet weigerachtig staan tegenover een sequel. Eerder zij hij nog in een interview:

“The Gladiator sequels status is nothing at the moment, but we’re trying to find a good solution for a sequel”, zegt Scott. “Logan’s script is not quite there yet. Remember, there’s no Maximus anymore, I think the task is quite difficult…there is a next generation idea but it’s very loose at the moment.”

Als je spreekt over een sequel, en geen prequel, dan is dit een film zonder Russell Crowe, en dat zal niet iedereen slikken. De vraag blijft dan of deze film dan wel een echte sequel kan genoemd worden. Je zou al Maximus of Commodus in een geïmproviseerde antieke ER moeten reanimeren. Of nog, St. Pieter zou Maximus moeten weigeren aan de Hemelpoort. Hoe dan ook, Scott klinkt veel positiever over dit project dan een vervolg op de Alien films, wat ik veel leuker zou vinden.

Volgens Moviehole reageerde Scott nogal bitter toen ze hem vroegen om een reactie op Sigourney Weaver’s wens voor een Alien 5. Blijkbaar vertoonde hij niet al teveel enthousiasme:

“She should have asked me the second time,” zegt Scott lichtjes geprikkeld dat hij Aliens niet kon/mocht regisseren.

”Asked whether he’d be keen to direct an Alien 5, Scott zegt : “It’s all to do with the material. If the script is great, of course.”

Het ziet er dus niet zo goed uit, maar ik zou sneller een sterk script voor Alien 5 kunnen bedenken dan een voor Gladiator 2.

Russell Crowe is in ieder geval niet blij met de zaak. De acteur stierf dus op het einde van het origineel waardoor hij niet meer kan meespelen in de sequel. Crowe vindt dat regisseur Ridley Scott een immense fout heeft gemaakt door zijn personage te laten sterven in “Gladiator”: “Echt, honderden miljoenen zijn we misgelopen. Fantastisch idee, vriend, om mij te laten sterven. We hadden nu al ‘Gladiator part 10’ kunnen maken…”

Ondertussen heeft Russell Crowe wel de vraag gekregen van collega-acteur Kevin Spacey om mee te spelen in een toneelstuk. Spacey vindt het hoog tijd dat Crowe aan iedereen laat zien dat hij een schitterend acteur is: “Hij moet maar eens bewijzen dat hij een van de beste acteurs van zijn generatie is.” En volgens hem is een theaterstuk daar de ideale gelegenheid toe.

***Related Posts***
05/09/2006: Gladiator 2: A Hero Will Rise Again
23/06/2006: Ridley Scott interesse in GUCCI film
08/05/2006: Ridley Scott denk aan Gladiator 2 & Tsunami film
09/07/2005: Ridley Scott kiest voor Alien 5
11/05/2005: Arabieren tevreden met Kindom of Heaven
08/05/2005: Kindom of Heaven filmbespreking
09/12/2004: De gesprekken over Alien 5 zijn begonnen

8 Comments

 1. The Dude

  Echt wel knap gemaakt je site. I’ll be visiting you more.

  Reply
 2. |sm|

  zolang ze hem maar niet reanimeren. want dat vind ik belachelijk! ik heb me trouwens nog steeds niet 100 % kunnen verzoenen met de verrijzenis van sigourney weaver in Alien IV. Ik vond het een prachtige trilogie en de 4e vond ik er echt overdreven en overbodig. mja, moest er alien 5 toch gemaakt worden, dan zou’k toch bij de eerste zijn om te gaan kijken! 🙂

  Reply
 3. dave

  Ik zou graag hebben dat Ridley een prequel zou doen op zijn Alien. bv. een verhaal over hoe een eerste crew het ship van de aliens heeft ontdekt en neergeschoten om een afgelegen planeet en opzoek gaan naar de origine van het schip. Woehaaaa, ik zie de film al voor mij. Uiteraard zou het zonder tante Sigourney zijn maar ja, de prioriteiten van Scott liggen ook op het verhaal en minder op de verpakking.

  Reply
 4. Lord cms

  heb die film nog niet gezien mafkees!
  nu ja…een hoolywoodiaans drama waarbij de epic vervalt in zeemzoetiergheid..is dat wel de moiete waard?
  wanner krijgen we eens echt epische films die keihard zijn zonder die typische hollywoodiaanse dramatiek…
  laat ons zegegn Ben Hur of Spartacus meets Heat and LA Confidential supervised by the Godfather?

  Reply
 5. dave

  ondernomen met King Arthur, maar in plaats van “zeemzoeterigheid” had je nu te doen met een veel te zwak scenario en loshangende personages. Ik weet niet of je die film gezien hebt? Waarschijnlijk ook niet ?
  😉
  Ik hou van dergelijke Amerikaanse superproducties. Gladiator had een keihard verhaal (“The general who became a slave. The slave who became a gladiator. The gladiator who defied an emperor.”) en was geregisseerd door een geniaal regisseur met een super-cast. Daarbij, 450 miljoen dollar winst (enkel in bioscoopen), doe je niet met elke Hollywood productie. Ik heb het volste vertrouwen in Scott. Binnenkort Kingdom of Heaven. Ga deze maar gaan zien in de bioscoop vooraleer ik jou opnieuw het einde verklap.
  🙂

  Reply
 6. Dave

  Gladiator is voor mij de beste film ooit!!

  Reply
 7. |sm|

  vond ik zwaar sucken. echt, ik heb er geen ander woord voor.
  en aan het verhaal van gladiator mogen ze echt niet komen. heb er nog eens over zitten denken en ik wil geen verrijzenis van maximus!

  Reply
 8. Dave (de echte)

  Maar het zal er zeker wel van komen. Maar dat met een volledig nieuwe cast en een nieuw plot.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *