De terugkeer van Shô Kosugi met ‘The Return of the Ninja’

Een genre die we niet echt veel meer te zien krijgen in de bioscoop is de ninja-film. U herinnert zich vast en zeker nog wel de films van Shô Kosugi. Hij was misschien wel het grootste ninja-icoon uit de jaren 80, en werd bekend door de film Enter the Ninja. Die martial art films hadden meestal een vreselijk slechte acteurs en de dialogen in de film waren meestal even belachelijk als het plot. Maar de choreografieën van de charismatische Kosugi was buitengewoon fascinerend. In blijkbaar staat er een nieuwe ninja-film op stal, The Return of the Ninja, althans volgens Coming Soon:

Variety says Sho Kosugi, star of “Enter the Ninja,” “Revenge of the Ninja,” “Ninja III: The Domination,” and a slew of other sorta-classics, will reprise his ninja role in “The Return of the Ninja.” Kosugi will play a ninja master who travels to the U.S. to find an “American heir.”

Het budget van de film zal 35 miljoen dollar bedragen, wat heel comfortabel is voor het genre film. Volgens insights zou The Return of the Ninja een nieuw beeld van de stealth-strijder beogen, en afstand nemen van de gewone huurmoordenaar zoals hij werd afgeschreven door Amerikaanse producties. Blijkbaar zijn ze allemaal nog zo slecht niet. Sommigen zijn instaat de nek om te draaien en de ogenbollen uit te duwen op een wel heel menslievende manier.

De tijd is rijp om die oude ninja-sterretjes en de bivakmuts boven te halen. Het kan van pas komen.

Update 12/06/2008: Shô Kosugi zal de hoofdrol niet spelen in de nieuwe ninjafilm, wel Rain. Ninja Assassin (2009) komt volgend jaar uit.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *