Saw II in de maak

Hoewel mijn beste vriendin amper mijn filmblogje leest, ga ik hier voor haar speciaal een berichtje posten over een filmproject die haar vast en zeker wel zal boeien. Het gaat om een sequel van de bloederige thriller Saw, met de hoogst originele titel Saw II. Ik vond de eerste versie niet meteen schitterend gezien ik wat problemen had met de vertolkingen en het verhaaltje die toch wel heel artificieel in elkaar werd geknutseld. Er zijn volgens mij teveel gaten in het verhaal en dingen die gewoon fysisch onmogelijk zijn, maar gezien de film het grotendeels moet hebben van zijn onverwachte pointes ga ik daar niet verder op in.

De geruchten over deze productie, die momenteel in een pre-productie fase zit, waren niet onmiddellijk hoopgevend. Ik had zo de indruk dat het een typische sequel scenario ging worden om vooral geld in het laatje te brengen. MovieWeb brengt nog wat nieuws:

De nog jonge regisseur Darren Lynn Bousman zal de regie op zich nemen van Saw 2, de sequel op de hit die de studio zomaar eventjes 55 miljoen dollar in de alleen VS opbracht. Bousman, een videoclip en reclame-regisseur, schreef het scenario in nauwe samenwerking met de scenarist van de eerste film, Leigh Whannel en de regisseur van de eerste film James Wan.

Niet meteen nieuws om achterover te vallen, maar de vriendin zal misschien al ongeduldig zitten wachten op het vervolg. Ik hoop in ieder geval dat ze iets minder kwistig gaan zijn met absurde truukjes zoals met dat lijk, die sleutel in de maag, en de openklappende helm, of die elektroshock en die man die in het ene hand een pistool had en in de andere een bandrecorder. Mensen die de film gezien hebben weten vast wel waarover ik spreek.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *